Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldızlar biyoteknolojiye odaklandı

Yıldız Teknik Üniversitesi 7. Biyomühendislik Günleri Üniversite’nin Davutpaşa Kampüsü’nde düzenlendi. Yıldız Teknik Üniversitesi Biyomühendislik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevil Yücel öğrencilerin biyoteknoloji alanındaki başarı...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2017 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2017 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yıldızlar biyoteknolojiye odaklandı

Yıldız Teknik Üniversitesi 7. Biyomühendislik Günleri Üniversite’nin Davutpaşa Kampüsü’nde düzenlendi. Yıldız Teknik Üniversitesi Biyomühendislik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevil Yücel öğrencilerin biyoteknoloji alanındaki başarı hikâyelerini dinlemeleri, endüstri ile ilişkilerini geliştirmeleri ve bütünleşmeleri açısından Biyomühendislik Günleri’ni her yıl düzenlediklerini belirterek gelecek yıl bu etkinliğin kapsamını daha genişleterek Biyomühendislik Kongresi’ni gerçekleştireceklerini söyledi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Biyomühendislik Günleri’ne konuşmacı olarak davet edilen VSY Biotechnology CEO’su Dr. Ercan Varlıbaş, Türkiye’de ve dünyada biyoteknolojinin yeri ve önemi konusunda öğrencileri bilgilendirdi. Kurulduğu 1997 yılında 2 kişiden oluşan bir ekip ile yola çıkan, şu anda istihdam sayısı 300’e ulaşan ve 60’a yakın ülkeye ihracat gerçekleştiren firmanın başarı hikâyelerine de değinilen etkinlikte, biyoteknoloji sektörüne yönelik Türkiye ve dünyada önemli analizlerden de bahsedildi.

Türkiye’nin endüstrideki yeri

VSY Biotechnology CEO’su Dr. Ercan Varlıbaş; biyoteknoloji endüstrisine yönelik güncel istatistiklerin yayınlandığı Scientific American WorldVIEW 2016 çalışmasına göre Türkiye’nin dünya biyoteknoloji endüstrisinde 54 ülke arasından 46. Sırada bulunduğunu belirterek; Türkiye’nin dünyadaki 18. Büyük ekonomisi olarak biyoteknoloji alanında henüz hak ettiği yerde bulunmadığını dile getirdi. Dr. Varlıbaş; Türkiye’nin dünyada hak ettiği yere gelmesinde biyoteknoloji öğrencilerine, bu alanda çalışacaklara ve çalışma yapanlara büyük görevler düştüğünü ifade etti.

Bağımsız araştırma şirketi Marcet Scope verilerine göre VSY Biotechnology’nin dünya göz biyoteknolojisi alanında 10. sırada yer aldığını da açıklayan Dr. Varlıbaş; Türkiye’de VSY Biotechnology gibi dünya ülkelerine ihracat gerçekleştiren biyoteknoloji firmalarının artış göstermesi halinde ülkenin endüstri sıralamasındaki yerinin daha üst noktalara taşınabileceğini belirtti.

Yıldız Teknik Üniversitesi Biyomühendislik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevil Yücel, günün anısına Dr. Ercan Varlıbaş’a ödül takdim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.