Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılbaşı sepeti ‘yerli’ olsun

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, yaklaşan yılbaşı nedeniyle vatandaşlara ‘yerli malı’ çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2016 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2016 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yılbaşı sepeti ‘yerli’ olsun

Hakan Şanlıtürk – Ankara/Bursa Haber

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, yaklaşan yılbaşı nedeniyle vatandaşlara ‘yerli malı’ çağrısında bulundu. Palandöken, “Bu yıl eşiniz ve dostunuzun yanı sıra ülke ekonomisini düşünerek yerli üretime yönelik ürün ve hediyeleri tercih edin” dedi. Palandöken milli piyango uyarısı da yaparak, “60 milyonluk ikramiye sebebiyle sahte olarak piyasaya sürülen biletlere dikkat edin ve biletinizi bildiğiniz bayilerden alın” mesajı verdi.

Palandöken’in açıklamaları şöyle:

“Yılbaşı kutlamalarının yaklaşmasıyla piyasaya sahte ve kalitesiz ürünlerin sürülmeye çalışıldığını belirten Palandöken , “Vatandaşlarımız, yaklaşan yılbaşı nedeniyle, kaçak olarak değil sağlıklı koşullarda hazırlanarak satışa sunulan hediye paketlerini mutlaka bildiğiniz ve güvenilir yerlerden alın. Kaçak içki, merdiven altı üretim şekerleme, kalitesiz tekstil ürünleriyle hazırlanan, süslü, göz alıcı, yabancı menşeli hediye paketlerinin dışı sizi yakar, içi hediyeyi verdiğiniz arkadaşınızı. Birde 60 milyonluk ikramiye sebebiyle sahte olarak piyasaya sürülen biletlere dikkat edin ve biletinizi bildiğiniz bayilerden alın.”

Gösterişe aldanmayın

“Yılbaşlarında dağıtılan hediye konusunda en yaygın olan yöntemin, içerisinde içki, çikolata, şekerleme, kuruyemiş, gömlek, kravat gibi ürünlerin bulunduğu paketlerdir. Ancak hediye verip, almak eşi- dostu memnun etmek amacıyla yapılmaktadır. Eşinizi, dostunuzu memnun etmek isterken dikkat edin. Vatandaşlarımızın bu geleneğe hassasiyetini bilen bazı kişi ya da kurumlar fırsatçılık yaparak insan sağlığını da hiçe sayarak bu paketlerin içini orijinal olmayan, sahte, kaçak, kalitesiz ürünleri doldurarak piyasa değerinin altındaki fiyatlarla satarak yüksek kar elde etme yolunu seçiyorlar. Üstelik içi kaliteden yoksun olan bu paketleri süslü, göz alıcı, janjanlı ambalajlarla cazip hale getiriyorlar. İlk anda cazip gibi görünen bu sahte ürünlerle dolu paketler sonra hediyeyi verdiğiniz arkadaşınızın canına bile mal olabiliyor.”

Sahteye dikkat

 “Alkollü içki ve sigaraların Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurulu (TAPDK) belgeli, bandrollü olması gerekmektedir. Çikolata, şekerleme, kuruyemiş gibi gıda maddelerinin bayat, gömlek, kravat benzeri tekstil nitelikli eşyaların da sahte olup olmadığına bakılmalıdır. Sahte içki ve bayat gıdaların geçmişte çok sayıda insanın ölümüne ya da sakat kalmasına yol açtığı unutulmamalı. Ayrıca merdiven altı üretim ve satışın, vergisini düzenli ödeyerek ekonomiye katkı sağlayan gerçek esnafların mağduriyetine yol açtığı, haksız rekabete yol açtığı da dikkate mutlaka dikkate alınmalıdır. En önemlisi bu yıl eşiniz ve dostunuzun yanı sıra ülke ekonomisini düşünerek yerli üretime yönelik ürün ve hediyeleri tercih edin.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.