Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yerli, tam otomatik akıllı depo üretecek

Raf ürünleri ile bilinen Temesist, Türkiye’nin yerli, tam otomatik deposunu 2015’te üretecek.Projede son etaba gelen şirket, üretimi Bilecik fabrikasında yapacak.Ar-Ge yatırımlarının karşılığını almaya başladıklarına değinen Temesist...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yerli, tam otomatik akıllı depo üretecek
Raf ürünleri ile bilinen Temesist, Türkiye’nin yerli, tam otomatik deposunu 2015’te üretecek.
Projede son etaba gelen şirket, üretimi Bilecik fabrikasında yapacak.

Ar-Ge yatırımlarının karşılığını almaya başladıklarına değinen Temesist Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Gül, akıllı deponun temelini 2013’te mekik robot üretimi ile attıklarını belirtti. Gül, “2015’te tamamı yerli sermaye ve yerli mühendisler tarafından tasarlanan, tam otomatik depoları Türkiye’de üretebilen ve dünyaya satabilen ilk firma olacağız.” dedi.

Sistem için 2014’te 2 milyon liralık yeni makina ve inşaat yatırımları yaptıklarını bildiren Gül, şu açıklamalarda bulundu:

“Sistem, akıllı mekik robotları ile forkliftlerin depo koridorlarında turlamasına gerek kalmadan otomatik taşıyıcı ile ürünlerin raflara yüklemeyi ve boşaltmayı mümkün kılıyor. Sistem bekleme, arama müddetini daraltmaya imkan tanıyacak. Depo alanlarının dikey yapılanması ile maksimum kullanım alanı sunacak. Taşıma maliyetlerini, ekipman bakım maliyetlerini indirecek. Akıllı mekik robotları soğuk oda depolarında da eksi 30 dereceye kadar çalışabilecek.”


Depo ve raf sektörünün büyüdüğünü anlatan Gül, ”Firmamız 2014’te yüzde 22 ciro artışı elde ettik. Akıllı depo projemizin hayata geçmesi ile 2015’e yüzde 35’lik ciro artısı hedefi koyduk.” dedi. İhracatın, Türkiye’nin büyümesi adına önemli olduğunu dile getiren Halil İbrahim Gül, şöyle devam etti:

“ Ar-Ge, yenilikçi ürünler, yeni hedefler ve yeni bölgeler. Bunlar, ihracat için çok önemli. Cari açığımızı indirmemiz için ihracata yönelmeliyiz. Bunun için de yenilikçi ürünler şart. Yenilik demek, Ar-Ge demek. Biz Ar-Ge’ye önem verdik, bunun meyvelerini aldık. Devamının geleceğini belirtebilirim.”

Gül, ilaveten Temesist’in 45 ülkeye ürün ihraç ettiğini; yeni bölge ve ülkelere gireceğini vurguladı. Ayrıca “ Brezilya, Arjantin ve Kolombiya’da yeni projeler için gayret ediyoruz. Afrika’da ise Nijerya’da ve Kamerun’da da yeni projeler bitirdik. Yeni bölge arayışlarımız devam ediyor.” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.