Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni geliştirilen buğday çeşitleri

İl Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce ortak yürütülen “Yeni Geliştirilen Buğday Çeşitlerinin Tanıtılması” projesinin Seyitgazi ilçesinde bulunan demonstrasyon...

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2017 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2017 12:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yeni geliştirilen buğday çeşitleri

İl Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce ortak yürütülen “Yeni Geliştirilen Buğday Çeşitlerinin Tanıtılması” projesinin Seyitgazi ilçesinde bulunan demonstrasyon tarlalarına teknik gezi düzenlendi.

Konuyla ilgili bilgi veren İl Müdürü Mehmet Salih Söğüt, projenin, Bakanlık Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca desteklenen, Tarımsal Yeniliklerin Yayımı ve Yaygınlaştırılması Programı kapsamında uygulandığını belirtti. Söğüt, “Seyitgazi ilçesinin Ayvalı ve Aksaklı mahallelerinde gerçekleştirilen “Yeni Geliştirilen Buğday Çeşitlerinin Tanıtılması” projesi teknik gezisine; Seyitgazi İlçe Müdürü Volkan Nevruz Arıkan, Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü personelleri, İl Müdürlüğümüz Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şubesi Personelleri ve İlçe Müdürlüğü personelleri ile yöre çiftçileri katılmışlardır. Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün geliştirdiği buğday çeşitlerinden; Es-26, Müfitbey ve Nacibey çeşitleri Ayvalı mahallesinde kıraç koşullarında, Alpu, Yunus ve Harmankaya çeşitleri ise Aksaklı Mahallesinde sulu koşullarda yetiştirilmiştir.Yapılan teknik gezi neticesinde geliştirilen yeni çeşitlerin bölgemize iyi uyum sağladığı, çiftçilerimiz tarafından merakla takip edildiği gözlemlenmiştir.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.