Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bahçeli:Başbakan'ın Türkiyelilik tezi ileride önümüze çıkacak önemli bir sorun

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, Başbakan'ın milli çözülmeyi önlemek için önerdiği Türkiyelilik tezinin ileride karşımıza çıkacak önemli sorun olduğunu belirterek, "Allah korusun ama etnik kimliklerini,...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bahçeli:Başbakan'ın Türkiyelilik tezi ileride önümüze çıkacak önemli bir sorun
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, Başbakan'ın milli çözülmeyi önlemek için önerdiği Türkiyelilik tezinin ileride karşımıza çıkacak önemli sorun olduğunu belirterek, "Allah korusun ama etnik kimliklerini, bağımsızlıklarını, değilse bile özerkliklerini kazanacakları bir ortamda, kim olduğunu anlatamayan, hatırlamayan, bilmeyen kalabalıktan ve yığından başka geriye bir şey kalmayacaktır." dedi.
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Sueno Hotel'de bu sene ikincisi düzenlenen Akademisyenler Çalıştayı'nda 800 akademisyenle bir araya geldi.
Bahçeli, akademisyelere yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan ve Barzani'nin Diyarbakır buluşmasını eleştiren Bahçeli, "Bin yılın hukuku sırf PKK istedi diye, sırf AKP-BDP ve Barzani buyurdu mazeretiyle nasıl bozulacaktır? Türk milletinin dokusunda ve yüzyıllar içinde oluşmuş bünyesinde yapılacak her operasyon, her etnik cerrahi müdahale sonuçları önceden tam manasıyla kestirilemeyecek felaketlere davetiye çıkaracaktır. Bin yıllık kaynaşmanın son bulması, hiç kimseye bir şey kazandırmayacak, bilakis millet varlığında anlam bulan herkese çok ağır fatura yükleyecektir. Etnik uyanışın, etnik canlanmanın millet yapısına rakip çıkması, kısa soluklu ve saman alevi gibi yanıp sönen günü birlik bölücü heyecanlara neden olsa da, sular durulduktan sonra çok acı sonuçlarını da gösterecektir. Parçalanmış ülke fotoğrafından fayda umulması, geçmişten intikam alma arayışları, bedel ödettirme gayeleri ve kutuplaşmalar kardeş kavgalarına, kanlı hesaplaşmalara neden olacak, ortada bir ülke kalırsa felaketten felakete sürüklenecektir." ifadesini kullandı.
Bugün Kürt-Türk arasında meydana gelebilecek sosyolojik ve etnik ayrışmanın nerede duracağı, hangi yıkım ve facialara ivme vereceğinin az çok belli olduğunu belirten Bahçeli, kurulan yuvalar, teşekkül ettirilen ekonomik ortaklıklar, beraberce yaşanılan mahalle ve şehirler nasıl ayrılacak, nasıl bölünecektir? diye sordu.
Bin yıllık kardeşlik hukukunun sırf PKK istedi diye, sırf AKP-BDP ve Barzani buyurdu mazeretiyle bozulamayacağının altını çizen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü "Mesela, Kürt anadan ve Türk babadan ya da tersi olan bir durumda doğacak çocuk nereye ait olacak, kimliğini nasıl anlamlandıracaktır? Başbakan bu soruyu kendi kendisine soracak yüreğe sahip midir? Bugünkü ortamda başta hükümet olmak üzere, milli emanetlere, millet olmaktan kaynaklanan her türlü hak, hukuk ve mirasa ilgisiz ve iştahsız kalan odaklar, tüm hesaplarını bölünmüş ve paylaşılmış Türkiye fikrine çivilemişlerdir. Bu itibarla devletin kurucu, milletin kurtarıcı ve vatanın garantörü olan Türk milliyetçiliğini dizginleme, engelleme ve terbiye etme eğilimi, kontrolsüzce ilerletilmektedir. Milliyetçiliğe kulp takma ve kara çalma yarışına girenlerin tercih ettikleri yöntem ve vasıtalar devlet ve milleti acıklı, sancılı, oldukça da kanlı bir parçalanmaya götürmektedir. Yerli ve yabancı mahfiller; Türk milletini birbirine düşürmek, bilhassa Türk-Kürt kamplaşmasını derinleştirmek, etnik kargaşayı tetiklemek, ayrılıkçı beklentileri uyandırmak amacıyla yoğun gayret içerisindedir.
Başbakan Erdoğan ve hükümeti aldıkları bölünme ihalesinin gereğini, bilinci felce uğramış bir şekilde yapmaktadır. Analar ağlamasın diye gösterilen sabır ve metanet sınır ötesi bir hal alarak uyanan siyasi bölücülüğü bırakınız sakinleştirmeyi, daha da yüreklendirmekte ve teşvik etmektedir."
BAHÇELİ:BAŞBAKANIN TÜRKİYELİLİK TEZİ İLERDE KARŞIMIZA ÇIKACAK EN ÖNEMLİ SORUN
MHP lideri, Başbakan'ın sözüm ona milli çözülmeyi önlemek için önerdiği Türkiyelilik tezleri aslında ileride kaşımıza çıkacak önemli bir sorunun şimdiden telaffuzu ve hatta hızlandırıcısı olduğunu kaydetti. Bahçeli, "Allah korusun ama, etnik kimliklerin bağımsızlıklarını, değilse bile özerkliklerini kazanacakları bir ortamda, kim olduğunu anlatamayan, hatırlamayan, bilmeyen kalabalıktan ve yığından başka geriye bir şey kalmayacaktır. Türk milletinin dokusunda ve yüzyıllar içinde oluşmuş bünyesinde yapılacak her operasyon, her etnik cerrahi müdahale sonuçları önceden tam manasıyla kestirilemeyecek felaketlere davetiye çıkaracaktır. Bin yıllık kaynaşmanın son bulması hiç kimseye bir şey kazandırmayacak, bilakis millet varlığında anlam bulan herkese çok ağır fatura yükleyecektir. İktidara hâkim olanlar milli perspektife sahip olmadığından bölücü talepleri sırası geldiğinde karşılayacak adımlar atarak mahvoluşa doğru bodoslama gitmektedir." sözleriyle uyardı.
BAŞBAKAN'IN ELBİSELERİNDEN KONFETİLERİNİ TEMİZLEDİĞİ BARZANİ TÜRKMENLERİ KATİLİDİR
Bahçeli, konuşmasının önemli bir bölümünü Başbakan Erdoğan ve Barzani'nin Diyarbakır buluşmasına ayırarak, şunları ifade etti: "Maalesef üniter milli devlet yapının giderek gevşediği bu aşamadan sonra ve özellikle Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin Kürdistan olarak ilan edilmesi ve Barzani’nin Diyarbakır’da alkışlarla takdim edilmesi tahminlerin ötesinde musibetlere ortam açacaktır. Başbakan Erdoğan düşüncesiz, milli gerçeklerden uzak, sığ ve son derece sakıncalı tavrıyla Peşmerge'yi vatanımızın bir bölümünde siyasi figür olarak ön plana çıkarmıştır. Geçtiğimiz Nevruz’da İmralı canisinin mesajını Diyarbakır'da okutan ve sözde liderliğini meydanlarda onaylatan bu zihniyet, şimdi de Türkmen katillerini Diyarbakır'da yere göğe sığdıramamıştır. Diyarbakır'da gülenler, barış mesajları verenler, kardeş ve dost diyerek taltif edilenler Kerkük'ü, Tuzhurmatu'yu, Telafe'’i her gün kana bulayanlardır. Başbakan'ın, elbisesinden konfetileri temizlediği kişi Türkmenleri etnik temizliğe tabi tutmaktadır. Hiç şüphesiz bu marazi hal Türk devlet geleneğini hiçe saymaktır. Türk milletinin bekasını yok hükmünde görmektir." diye konuştu.
Bahçeli, konuşmasının ardından otelin lobisinde partililerle sohbet ederek çay içerek Antalya Büyükşehir Belediye başkan adayı Kemal Çelik, İl Başkanı Osman Çetin, Manavgat Belediye başkanı adayı Raşit Enhoş'la sohbet etti.
Ardından Kumluca'ya hareket etmeden önce milliyetçi akademisyenler tarafından çıkartılan Türkiz dergisine abone olmak için abonelik formunu doldurdu.



En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.