Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni 10 Euro’lukbanknotları artık piyasada

Alman Merkez Bankası (DB) dünden itibaren 10 Euro’luk banknotları piyasaya sürmeye başladı. Yeni 10 Euro’larda Yunan mitolojisinde bir figür banknotun güvenlik özelliklerine dâhil edildi. Nakit Yönetiminden Sorumlu Alman Merkez Bankası Yönetim...

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2014 18:18
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2014 18:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Alman Merkez Bankası (DB) dünden itibaren 10 Euro’luk banknotları piyasaya sürmeye başladı. Yeni 10 Euro’larda Yunan mitolojisinde bir figür banknotun güvenlik özelliklerine dâhil edildi. Nakit Yönetiminden Sorumlu Alman Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Carl-Ludwig Thiele, “Yeni 10 Euro'luk banknot ‘zümrüt numara’ ve portre hologramı gibi yeni ve geliştirilmiş güvenlik özellikleri sayesinde daha güvenli. Bu sahteciliğe karşı daha fazla koruma sunacak.” dedi. DB yeni nakit paralarını kredi kurumlarına sunacak. Ardından banka gibi kredi kurumları para makineleri ve sayaçlar üzerinden müşterilerine ödeme yapacak.

Müşteriler ise daha sonra tüketim mallarını satın almak için bu paraları kullanarak yeni paraların dolaşımını sağlayacak. Ayrıca 10 Euro’luk banknotların birinci ve ikinci serisi piyasada paralel olarak dolaşmaya devam edecek. Thiele, “İlk serideki 10 Euro’luk banknotlar geçerliliğini koruyacak ve DB veya Euro’nun geçerli olduğu başka ulusal merkez bankalarında sınırsız bir süre içinde takas edilebilir.” dedi. Banknot Sorumlusu ECB bilgilendirme amacıyla10 Euro’luk banknotlar hakkındaki broşürleri aylar önce Avrupa genelindeki 3 milyon mağaza ve küçük ölçekli işletmecilere dağıtmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.