Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yatırım Destek Paketi, iş dünyasını heyecanlandırdı

Güney ve Güneydoğu Genç İşadamları Federasyonu (GİAF) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Serkan İzol, Başbakan Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’da açıkladığı ‘Yatırım Destek Paketi’nin bölgenin kalkınması adına büyük önem taşıdığını...

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2016 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2016 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güney ve Güneydoğu Genç İşadamları Federasyonu (GİAF) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Serkan İzol, Başbakan Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’da açıkladığı ‘Yatırım Destek Paketi’nin bölgenin kalkınması adına büyük önem taşıdığını ve iş dünyasında sevinçle karşılandığını belirtti.
Terörden zarar gören 7 merkez için 10 milyar liralık yatırım yapılacağının Başbakan Yıldırım tarafından açıklamasının ardından yazılı bir açıklama yapan GİAF Başkanı İzol, ‘Yatırım Destek Paketi’nin bölge halkını heyecanlandırdığını kaydetti. Paketin, bölgenin kalkınması açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan İzol, “Terörden zarar gören bölgelerde yeniden bir yapılaşma başlıyor. Diyarbakır’a ilk etapta 1,9 milyar TL, Şırnak’a 3,5 milyar TL, Hakkari’ye 2,5 milyar TL, Mardin’e 1,8 milyar TL kaynak aktarılacağı açıklandı. 23 ilde toplam 67 bin konut yapılacak. Bu, bölge halkı için önemli bir gelişme” dedi.
İş dünyası mutlu oldu
Bölgede, terörle mücadele kapsamında operasyonlar devam ederken GİAF olarak yaptıkları açıklamalarda iş dünyasının bu olaylardan büyük zarar gördüğünü ifade ederek, çözüm önerilerini dile getirdiğini anımsatan İzol, şunları kaydetti: “Yatırım Destek Paketi içerisinde yaptığımız basın açıklamalarında yer alan bazı maddelerin olduğunu görmek bizleri fazlasıyla mutlu etti. Bölgede yatırım teşvikleri kapsamında yatırım yeri bedava verilecek. İhtiyacı olan fabrikayı devlet yapıp sembolik rakamla kiraya verecek. Makine ve teçhizat alımı için sıfır faizli kredi geliyor. 23 ile her yıl 10 yeni fabrika hedefleniyor. Bunlar bölgede istihdamı arttıracak, iş dünyasını yatırıma teşvik edecek gelişmeler. Özellikle devletin ihtiyaç duyduğu ürünleri bu fabrikalardan alma garantisi vermesi de çok önemli bir teşvik. Sulanabilir tarım arazilerinin arttırılacak olması da bölgenin ve ülkemizin tarımda tekrar büyük bir hamle yapmasına katkı sunacaktır. Bakliyat ürünlerinde bile dışa bağımlı olduğumuz şu günlerde, sulanabilir tarım alanlarının artması ülke tarımının şaha kalkması anlamına gelmekte. Biz GİAF olarak Sur’da, Cizre’de yoğun çatışmaların yaşandığı günlerde hükümetimize seslenerek bölgedeki işadamlarının büyük sıkıntı içerisinde olduğunu ve terör olaylarının bitirilmesinin ardından mutlaka bazı teşviklerin verilmesi gerektiğini ifade etmiştik. Açıklanan bu pakette bölgenin tüm unsurlarının unutulmadığını görüyor ve sosyal, kültürel, tarımsal ve sanayi alanlarında bölgede yaşanacak olan gelişmelerin, önümüzdeki yıllarda terörün önünü keseceği gibi, bölgeye büyük ivme kazandıracağına inanıyor, dört ayağı da yere basan bu önemli yatırımlardan dolayı GİAF olarak Başbakanımız Binali Yıldırım başta olmak üzere hükümet yetkilileri ve emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.