Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaptırımlara karşı çıkan Alman eyaleti 'Rusya Günü' düzenledi

Mecklenburg-Vorpommern eyaleti, Ukrayna krizinden dolayı ambargo uygulanmasına ve eleştiriye rağmen Rusya Günü düzenledi. Almanya’nın eski başbakanlarından Gerhard Schröder’in katıldığı programda, Eyalet Başbakanı Erwin Sellering, “Mecklenburg...

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2014 20:03
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2014 20:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mecklenburg-Vorpommern eyaleti, Ukrayna krizinden dolayı ambargo uygulanmasına ve eleştiriye rağmen Rusya Günü düzenledi. Almanya’nın eski başbakanlarından Gerhard Schröder’in katıldığı programda, Eyalet Başbakanı Erwin Sellering, “Mecklenburg Vorpommern’in 2013 yılında yaptığı dış ticarette Rusya 4. sırada yer alırken, bu yılın ilk yarısında 2. sıraya yükseldi. Ticari ilişkileri sağlamlaştırmak ve derinleştirmek istiyoruz.” dedi.

Rusya Günü’nde yenilenebilir enerji ve sağlık ekonomisine ağırlık verdiklerini belirten Sellering, “Programa özellikle bu sektörden fikir alışverişinde bulunabileceğimiz ve ortak çalışmalar yapabileceğimiz kişileri davet ettik. Rusya ile özellikle lojistik ve liman sektörlerinde ve tarım ve gıda sektöründe daha yakın bir işbirliği umut ediyorum.” dedi.

Kimsenin bu programdan siyasi çözüm beklentisi içinde olmaması gerektiğini söyleyen Sellering, siyasi krizlerin başka platformlarda konuşulması gerektiğini kaydetti. Sellering, “Hepimiz bu krizin daha ciddi tartışmalara dönüşmemesi için çaba sarf etmeliyiz ve konuşarak eski günlerdeki dostluğa geri dönmek için çabalamalıyız.” dedi.

Schröder ise şu anda eksik olan güvenin sadece diyalog yoluyla oluşabileceğini belirterek, “Bu tür etkinlikler Almanya ile Rusya arasında yeni köprüler kurabilir. Ancak diyalog eleştirileri sona erdirmez.” dedi.

Yeşiller ise programın yapıldığı otel önünde protesto düzenledi. Programa dörtte biri Rusya’dan yaklaşık 450 işadamı ve 450 üst düzey davetli katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.