Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yapılan yeni yatırımla Ege’nin en büyüğü oldu

İzmir’in Gaziemir ilçesinde 2012 yılında açılan İzmir Optimum, ‘Büyüme ve Dönüşüm’ projesi kapsamında 105 milyon Euro’luk yatırımla Ege Bölgesinin en büyük alış veriş merkezi oldu.Türkiye’nin 7 ilinde 8 alışveriş merkeziyle...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2017 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2017 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yapılan yeni yatırımla Ege’nin en büyüğü oldu

İzmir’in Gaziemir ilçesinde 2012 yılında açılan İzmir Optimum, ‘Büyüme ve Dönüşüm’ projesi kapsamında 105 milyon Euro’luk yatırımla Ege Bölgesinin en büyük alış veriş merkezi oldu.

Türkiye’nin 7 ilinde 8 alışveriş merkeziyle hizmet veren Rönesans Gayrimenkul, ‘Büyüme ve Dönüşüm’ projesi kapsamında 2012’de kapılarını ziyaretçilerine açan İzmir Optimum’a 105 milyon Euro’luk yatırım yaptı. Yapılan ‘Büyüme ve Dönüşüm’ projesi sonunda outlet konseptinden çıkarak regular AVM’ye dönüşen İzmir Optimum yeni konseptiyle Ege Bölgesinin en büyük Alışveriş Merkezi haline geldi. 86 bin metrekarelik kiralanabilir alana ulaşan alışveriş mağazası bünyesine 90 alışveriş mağazası daha ekleyerek toplamda 250 mağazayla hizmet verecek.

Yenilenen İzmir Optimum lansmanı, Rönesans Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özgümüş ve Rönesans Gayrimenkul Genel Müdürü Hasan Şimşek ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Rönesans Gayrimenkul Genel Müdürü Hasan Şimşek, “30 Mart 2012 tarihinde açılan İzmir Optimum Outlet, 5 yıl sonra 31 Mart 2017 tarihinden itibaren outlet konseptinden çıkarak regular bir AVM olarak hizmet vermeye başlıyor. Yapılan her yatırımın ayrı bir öneme sahip olduğu özel zamanlardan geçiyoruz. Ülke ekonomisine ve geleceğine olan güvenimizle yeni yatırımlar planlarken, var olan yatırımlarımızı sonuçlandırmak için çalışıyoruz. Tüm bu çalışmalarımızın elbette maddi bir karşılığı var. Ancak bizi en çok insan hayatına doğrudan dokunarak güzellik katan işlerin oluşturduğu değerler ve müşteri memnuniyeti tatmin ediyor. Burada birlikte açılışını gerçekleştirdiğimiz İzmir Optimum AVM de bu çalışmalardan bir tanesi. Bu alışveriş ve eğlence merkezinin İzmir’e ve Ege Bölgesi’ne değer katacağını umuyor, başta tüm İzmirliler olmak üzere hepimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Murat Özgümüş “1,7 milyar Euro’nun üzerinde yatırımımız mevcut”

Toplantıda Rönesans Gayrimenkul’ün yeni yatırımlarından bahseden Rönesans Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özgümüş, “Sizlere kısa ve orta vadede hayata geçireceğimiz 7 yeni projemizden biraz bahsetmek isterim. Kısa ve orta vadede hayata geçireceğimiz 7 yeni projemiz Hilltown, Piazza Maltepe, Karşıyaka, Antalya Kozzy, Bursa AVM, Konak, Turan için 1,7 milyar Euro’nun üzerinde bir yatırımımız mevcut. Üç yıl içinde İstanbul Küçükyalı ve Maltepe’de, İzmir Karşıyaka ve Bayraklı’da, Bursa Nilüfer’de alışveriş merkezi projelerimizi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Küçükyalı’da gerçekleşecek Hilltown projemizin inşaat çalışmaları tüm hızla devam ediyor. İnşaatın yüzde 75’inin tamamlandığı bu proje, içinde alışveriş caddelerinin olduğu, insanların zaman geçirebileceği açık alanların bolca yer aldığı bir konseptte olacak. Toplam kiralanabilir alanı 63 bin metrekare olan Hilltown, farklı konseptiyle misafirlerine Eylül 2017’de kapılarını açacak. Piazza Maltepe’deki projemizde de aynı şekilde inşaat çalışmalarımız devam ediyor. Burada da toplam kiralanabilir alan 56 bin metrekaredir. Karma kullanıma sahip projede; konut ve ofis bloğu yer alacak. Konut bloğunun %67’sinin satışı tamamlandı. Bu yıl içerisinde teslim edilmesi planlanan Maltepe projesinin orta bölümünde, insanların keyifli zaman geçirecekleri, konserlerin ve çeşitli etkinliklerin yapılabileceği, bir açık alan bulunuyor. Toplam kiralanabilir alanları 63 bin metrekare olan İzmir Karşıyaka ve 50 bin metrekare olan Bayraklı projelerinin konsept ve projelendirme çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.