Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’ya yeni sanayi sitesi yapılıyor

Ünsal Kıran ve Vatanım İnşaat ortaklığı ile Yalova Kirazlı Sanayi Sitesi’nin hemen arka tarafındaki 40 dönümlük arazi üzerine 120 dükkandan oluşan yeni bir sanayi sitesi kuruluyor.Yalova Kirazlı Sanayi Sitesinde dükkan kalmaması ve ihtiyacın...

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2016 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2016 17:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ünsal Kıran ve Vatanım İnşaat ortaklığı ile Yalova Kirazlı Sanayi Sitesi’nin hemen arka tarafındaki 40 dönümlük arazi üzerine 120 dükkandan oluşan yeni bir sanayi sitesi kuruluyor.
Yalova Kirazlı Sanayi Sitesinde dükkan kalmaması ve ihtiyacın da her geçen gün artması özel girişimcileri harekete geçirdi. Yalova Çiftcam adlı işletmenin sahibi ve Kirazlı Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ünsal Kıran ile Vatanım İnşaat ortaklığı ile Kirazlı Sanayi sitesinin hemen arka tarafından satın alınan 40 dönüm arazi üzerinde 120 adet yeni dükkanın yapımının startı verdi.
Yeni yapılacak sanayi sitesinde eski sanayi sitesinde görülen tüm olumsuzlukların ortadan kaldırıldığını dile getiren Ünsal Kıran, "Sanayi sitemizde yaptığımız inceleme sonrasında dükkan ihtiyacının olduğunu gördük. Bununla ilgili olarak öyle bir duruma gelinmiş ki, bir kiracı dükkanı boşaltacaksa onun yerine girecek olan esnaftan hava parası talep ediyor. Bizde kendi imkanlarımızla böyle bir işi yapmaya karar verdik. Sanayi sitesinin hemen yan tarafından aldığımız 40 dönümlük bir arsa üzerinde toplamda 120 dükkandan oluşacak yeni ve modern bir sanayi sitesi inşa etmeye başladık. Şu anda sanayi sitesindeki dükkanlar 4.5 metre yüksekliğinde. Bu ise dükkanların kullanımını sınırlıyor. Zira bir esnaf dükkanının içerisine vinç kurmak istese yükseklik yeterli olmadığından bunu yapamıyor. Oysa yeni yapılacak olan sanayi sitesinde dükkan yüksekliklerini 8.5 metre olarak tasarladık. Bununla yetinmeyerek mevcut sanayi sitesindeki dükkanların yüksekliklerinin de 8.5 metreye çıkartılması için planlama yapılmasını talep ettik. Biz mevcut sanayi sitesinde tespit ettiğimiz tüm olumsuzlukları yeni yapılacak sitede ortadan kaldırarak planlamaları yaptık ve çalışmalara başladık" dedi.
Farklı büyüklüklerde 120 dükkandan oluşacak olan yeni sanayi sitesinin dükkanlarının satışına ise pazartesi gününden itibaren başlayacaklarını vurgulayan Kıran, "Yeni yapılacak olan sanayi sitesindeki dükkanların tamamında otomatik kepenkler bulunacak. Dışları giydirme olacak. Burası Yalova’ya ve Yalova esnafına yakışır bir site olacak. Vatanım İnşaat ve Ünsal Kıran olarak ortaklaşa olarak bu dükkanları yapacağız. 105 metre kareden tutunda bin metre kareye kadar değişen ebatlarda dükkanlar yapacağız. Çalışmalarımıza başladık. Karkasları dökülüyor. Temellerin açılmasına başlıyoruz. Ardından kuruluma geçilecek. Hedefimiz kış bitmeden dükkanları yetiştirmek. Dükkan satışlarını metre kare fiyatını 2 bin 600 LİRA olarak belirledik. Kime ne kadar lazımsa başlayacağız. Talepler ise daha şimdiden çok yoğun. Pazartesi günü itibarı ile Projelerle birlikte dükkanları satışa sunuyoruz" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.