Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yağmaksan Gözünü Savunma Sanayine Dikti

Çorum’da enerji, enerji aktarım ve dağıtım sahaları, raylı taşımacılık, otomotiv ve motor sanayi, tribün ve jeneratör sanayinde dünyanın dev markaları için üretim yapan Yağmaksan, gözünü savunma sanayine dikti.Uzun yıllar Almanya’da...

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çorum’da enerji, enerji aktarım ve dağıtım sahaları, raylı taşımacılık, otomotiv ve motor sanayi, tribün ve jeneratör sanayinde dünyanın dev markaları için üretim yapan Yağmaksan, gözünü savunma sanayine dikti.
Uzun yıllar Almanya’da çalıştıktan sonra 1994 yılında Türkiye’ye dönen Mustafa Yağlı ve Necati Yağlı kardeşler tarafından Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan Yağmaksan, 150 kişiye istihdam sağlıyor. Yağmaksan, üretiminin yüzde 95’ini ise ihraç ediyor. Neredeyse Avrupa ve Amerika kıtasının tamamına ihracat yapan Yağmaksan’ın ihracat yaptığı ülkelerin başında Almanya, Fransa, İsveç, Danimarka, Norveç, Finlandiya, Kanada, ABD, Brezilya ve Meksika geliyor. Yağmaksan, bilgi, donanım, kalitesi ve tecrübesiyle üretim konusunda dünyanın önde gelen tedarikçi firmaları arasında bulunuyor.
Yağmaksan olarak gelecekten umutlu olduklarının altını çizen Yağmaksan
Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yağlı, firmalarının her yıl büyüdüğünü ve yeni projelerle adından söz ettirdiğini belirterek, bu durumun kendilerine ayrı sorumluluklar yüklediğini söyledi. Öncelikli hedeflerinin Türkiye’nin daha fazla gelişmesi için güçlerinin yeteceği her şeyi yapmak olduğunu vurgulayan Yağlı, “Bu bazen üretim, bazen Ar-Ge, bazende sosyal projelerin içerisinde olmakla olabilir. Fakat biliyoruz ki KOBİ’ler gelişirse Türkiye gelişir. Bu bağlamda geleceğe yönelik savunma sanayi, raylı taşımacılık, yazılım, robotik ve enerji konularında kendimizi daha fazla geliştirmek ve bu alanlarda daha fazla projeler üretebilmek adına yatırımlarımızı artırmayı hedefliyoruz. Türkiye son yıllarda ciddi atılımlar yaptı. Dünyada kendi adından çok daha fazla söz ettirmeye başladı. Biz sanayicilere ve iş adamlarına düşen görev ise devletimizin çizdiği daha büyük Türkiye hedefi doğrultusunda kendimizi her alanda daha fazla geliştirmek ve daha verimli ürünler ortaya koymak. Örnek vermem gerekirse dünyanın en büyük havalimanının ülkemizde inşa ediliyor olması en çok biz iş adamları için bir mesajdır. Devletimizin bize verdiği bu mesajı iyi anlamalı, doğru okumalı ve daha büyük, daha güçlü bir Türkiye için hep birlikte gayret göstermeliyiz diye düşünüyorum” dedi.
Yağmaksan olarak Ar-Ge ve inovasyona önem verdiklerini vurgulayan Yağlı, “Bütün bu hedefler Ar-Ge ve inovasyon heyecanımızın bir sonucudur. Yağmaksan kurulduğu yıllardan bu tarafa üniversite-sanayi işbirliğine önem vermiş ve çeşitli üniversitelerin, kurum ve kuruluşların birçok projelerinde bizzat yer alarak elini taşın altına koymuştur. Yağmaksan olarak hedefimiz en başta ülkemizin gelişmesi için elimizden gelen her türlü desteği Ar-Ge projelerine verebilmek. Halen yürütmekte olduğumuz TÜBİTAK ve üniversite-sanayi işbirliği projelerimiz mevcut” ifadelerini kullandı.
Fatih Yağlı, Çorum’un üretim, istihdam konusunda kendi ölçeğindeki birçok şehirden çok daha fazla ön plana çıkmış bir kent olduğunu söyledi. Bunun Çorum’daki sanayi kültürü olmasının doğal bir sonucu olduğuna dikkat çeken Yağlı, mevcut sanayi kültürünün kentte faaliyet gösteren birçok KOBİ’ye olumlu katkılar sağladığının kaydetti. Üretim verimliliği, satın alma, istihdam ve benzeri sanayi konuları açısından Çorum’un kıymetli bir şehir olduğunu dile getiren Yağlı, “Bu yüzden Çorum’a dışarıdan yatırımcı geliyor ve yatırım yapıyorlar. Çorum’a genel bir bir bakış açısıyla baktığınız zaman üretim konularında ciddi bir çeşitlenmenin olduğunu görürsünüz” dedi.
“SAVUNMA SANAYİ ALANINDA ANKARA’DA BİR ÜRETİM GERÇEKLEŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”
2016 yılında hayata geçirmeyi planladıkları projeler hakkında da açıklamada bulunan Yağlı, “Yağmaksan olarak 2016 yılından umutluyuz. Yağmaksan’ın biri Berlin’de, diğeri ise Ankara’da olmak üzere iki şubesi ve lojistik merkezi bulunuyor. 2016 yılında Ankara’da faaliyet gösteren Ar-Ge ofisimizi üretim yapan bir fabrikaya dönüştürme hedefimiz var. Bu hedef doğrultusunda Ankara’da Uzay Havacılık ve Savunma Sanayi OSB’de bir arsa satın aldık. En kısa zamanda özellikle savunma sanayi alanında Ankara’da bir üretim gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bununla birlikte 2016 yılı içerisinde yine Ankara’da yazılım ve robotik sistemler konusunda ayrı bir yatırım yapmayı da planlıyoruz. Her geçen yıl üretim kapasitesi ve müşteri çeşitliliğini dünya çapında artıran Yağmaksan’ın ana merkezi olarak Çorum fabrikasında da teknik ve teknolojik makine ve laboratuvar yatırımları yaparak büyüyecek” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.