Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vodafone’dan yatırım kararlılığı mesajı

2016-17 mali yılı ilk çeyrek itibariyle kesintisiz çift haneli büyümesini sürdüren Vodafone finansal sonuçlarına dair yaptığı açıklamada, Türkiye için yatırım kararlılığı mesajı verdi.Vodafone, 2016-17 mali yılı ilk çeyrek (Nisan-Haziran...

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2016 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2016 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
2016-17 mali yılı ilk çeyrek itibariyle kesintisiz çift haneli büyümesini sürdüren Vodafone finansal sonuçlarına dair yaptığı açıklamada, Türkiye için yatırım kararlılığı mesajı verdi.
Vodafone, 2016-17 mali yılı ilk çeyrek (Nisan-Haziran 2016) sonuçlarını açıkladı 2016-17 mali yılı ilk çeyrek itibariyle kesintisiz çift haneli büyümesini sürdüren şirket finansal sonuçlarına dair yaptığı açıklamada, Türkiye için yatırım kararlılığı mesajı verdi. Vodafone, Türkiye’nin Dijital Dönüşümüne odaklı stratejik yatırım programıyla 2016-17 mali yılının ilk çeyreğinde de istikrarlı büyümesini sürdürdü. 27 çeyrektir çift haneli büyüyen Vodafone Türkiye’nin servis gelirleri, gerçekleştirdiği 4.5G yatırımları ile geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,5 artış ile 1 milyar 900 milyon TL’ye yükseldi.
"Türkiye pazarına güven ve bağlılığımızı sürdürüyoruz"
Şirketin finansal sonuçlarına dair yaptığı açıklamada Türkiye yatırımlarının ve ülke ekonomisine duydukları güvenin devam ettiği mesajını veren Vodafone Grubu Dünya CEO’su Vittorio Colao şöyle konuştu: “Türkiye’nin demokratik kurumlarına yapılan dehşet verici saldırıları kınıyor, hayatını kaybeden masumların yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Belirtmek isteriz ki; Vodafone Grubu, Türkiye’nin uzun soluklu bir yatırımcısıdır ve Türkiye’deki faaliyetleri ile gurur duymaktadır. Türkiye’nin ikinci en büyük uluslararası doğrudan yatırımcısı olarak, yatırımlarımıza uzun yıllar devam ederek Türkiye’ye olan desteğimizi sürdüreceğimizi bir kez daha vurgulamak isteriz.”
2016-17 mali yılı birinci çeyrek performansını değerlendiren Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt ise “Vodafone Türkiye olarak, 15 Temmuz akşamı ülkemizin demokratik kurumlarına ve demokrasisine yapılan saldırıları şiddetle kınıyor; saldırılarda hayatını kaybeden masumlara Allah’tan rahmet, yakınlarına ve halkımıza başsağlığı diliyoruz. Olaylar boyunca kesintisiz hizmet vererek, abonelerimizin acil iletişim ihtiyaçlarına destek olmak için ücretsiz data ve konuşma verdik. Türkiye bizim için önemli ve hızlı büyüyen bir pazar. Türkiye pazarına güven ve bağlılığımız sürüyor. Ülkemizin dijital geleceğine öncülük etme hedefimizle yatırımlarımıza aynı hız ve kararlılıkla devam edeceğiz.
2016-17 mali yılının ilk çeyreği; bireylerden kurumlara, sosyal hayattan ekonomik yaşama kadar Türkiye’nin uçtan uca dijital kalkınması hedefiyle ilan ettiğimiz Dijital Dönüşüm Hareketi’nin istikrarlı büyümemize katkı sağladığı bir dönem oldu. Bu çeyrekte özellikle 4.5G alanında attığımız adımların şirketimizi büyüttüğünü gördük. Hizmet verdiği ülke sayısı açısından dünyanın en geniş 4.5G ağına sahip operatörü olarak, bu teknolojiyi Türkiye’nin en ücra köşesine kadar götürme hedefimiz doğrultusunda başlattığımız ‘4bucakG’ stratejimizi bu çeyrekte başarı ile hayata geçirdik. Bugün 81 ilde 7 bini aşkın çekim noktası ile 1 Nisan’daki 4.5G lansmanımızda taahhüt ettiğimiz şekilde ‘Türkiye’de en geniş kapsamaya sahip operatör’ olduk. Vodafone Türkiye olarak, mobil hizmetlerde hayata geçirdiğimiz 4.5G ve büyük bir heyecanla çalışmalarını yürüttüğümüz 5G ile, sabit hizmetler alanında binalara ve evlere kadar giden fiber teknoloji hizmetleri ile ülkemizin bir Gigabit Toplumu’na dönüşeceğine inanıyoruz. Bu doğrultuda, Vodafone Türkiye olarak, dünyadaki son genişbant teknolojilerini ülkemize getirerek tüketicilerimiz için yatırımlarımıza son hız devam edeceğiz” dedi.
Vodafone’dan yapılan açıklamaya göre, 2016-17 mali yılı ilk çeyrek sonuçlarını açıklayan Vodafone Türkiye’nin toplam abone sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre 1,3 milyon net abone artışı ile 22,4 milyona yükseldi. Şirketin faturalı abone sayısı 10,2 milyona çıkarak toplam abone bazının yüzde 45,5’ine ulaştı.
4.5G’de liderlik ile büyüdü
Vodafone Türkiye’nin büyümesinde 1 Nisan 2016’da lanse edilen 4.5G etkili oldu. 81 ilde 7 bini aşkın çekim noktası ile Türkiye’nin en geniş 4.5G kapsamasına sahip operatörü olan Vodafone bu teknolojideki global uzmanlığını Türkiye’ye taşıdı. Şirket böylece veri gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 65 artırırken, abonelerinin toplam veri kullanımı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 120 artışla 78 bin terabayt’a yükseldi. Vodafone Türkiye’nin bu çeyrekte akıllı cihaz penetrasyonu geçen yılın aynı dönemine göre 15 puan artışla yüzde 65’e ulaştı.
Kurumsal segment gelirlerinde yüzde 28 büyüme
Türkiye’de işletmelerin dijital haritasını çıkarmak ve ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla Yarına Hazırım Platformu’nu hayata geçiren şirket, kurumsal alanda istikrarlı büyümesini sürdürdü. Vodafone Türkiye, kurumsal segment toplam gelirlerini 2016-17 mali yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28 artırdı.
Sabit hizmetler gelirlerinde yüzde 69 artış
“Vodafone SüperNet Telefonsuz ADSL” hizmetini lanse eden Vodafone Türkiye’nin sabit genişbantta hızlı büyümesi ise devam etti. Son bir senede 281 bin net abone artışı ile sabit genişbant abone sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık üç katına çıkarak 424 bine ulaştı. Şirketin sabit hizmetlerden elde ettiği servis gelirleri ise geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 69 arttı. Vodafone Türkiye, Net Tavsiye Skoru’nda da hem mobil hem sabit telekomünikasyon hizmetleri alanında pazar lideri olarak aboneleri tarafından en çok tavsiye edilen operatör olmayı başardı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.