Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vietnamlı çocuklara Türk malı oyuncaklar

Vietnamlı çocuklar Türk malı oyun hamurları ile tanışıyor. İstanbul Ticaret Odası (İTO) önderliğinde Vietnam Fuarı’na giden kırtasiye şirketi FİMA, boya ve hamur ürünlerini tanıttı. İlk etapta 100 bin dolarlık bağlantı kuran şirket,...

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2014 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2014 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vietnamlı çocuklara Türk malı oyuncaklar
Vietnamlı çocuklar Türk malı oyun hamurları ile tanışıyor. İstanbul Ticaret Odası (İTO) önderliğinde Vietnam Fuarı’na giden kırtasiye şirketi FİMA, boya ve hamur ürünlerini tanıttı. İlk etapta 100 bin dolarlık bağlantı kuran şirket, Vietnam’a 2 milyon dolarlık hamur satmayı planlıyor.


FİMA Genel Müdürü Sıtkı Koçak, yaptığı açıklamada “Asya ve Uzakdoğu’da kendimize önemli bir yer edindik. Tamamen organik, Türk buğdayından üretilen Let’s oyun hamurları ve organik kırtasiye ürünleri ile Vietnam bizim için önemli bir bölge haline geldi.” dedi.


Koçak, ayrıca şunları ifade etti:

" Çocuklar artık kanser riski taşımayan boyalar ve oyun hamurlarıyla oynayarak öğreniyor. Çocukların zihin ve kas gelişiminde önemli bir yere sahip oyun hamurları ve diğer kırtasiye ürünlerimizle tüm dünya raflarında yer almayı hedefliyoruz.”

Çin ve Bazı AB ülkelerinin ürettiği oyun hamurları, boyalar ve kırtasiye malzemelerinin çocukların sağlığı için ciddi riskler taşıdığını anlatan Koçak, şöyle devam etti:

“Bu konuda bakanlığın yürüttüğü tüm testlere önem veriyoruz, bu tür tüm testleri destekliyoruz. Çocuklarımızın daha okul öncesi çağda kanser riskiyle karşı karşıya kalmaması için özellikle ithal ürünlerin gümrük kapılarında teste tabi tutulması gerektiğini düşünüyoruz”


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.