Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vergi cezalarının affedilmesi ve yeniden düzenlemesinin Afyonkarahisar’daki yansımaları

Hükümetin vergi borçları ile birlikte bir kamu alacağının faizlerini silmesi ve yeniden yapılandırılması Afyonkarahisar’da başta esnaflar olmak üzere toplumun bütün kesimleri tarafından olumlu karşılandı.Konu ile ilgili İhlas Haber Ajansı...

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2016 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2016 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hükümetin vergi borçları ile birlikte bir kamu alacağının faizlerini silmesi ve yeniden yapılandırılması Afyonkarahisar’da başta esnaflar olmak üzere toplumun bütün kesimleri tarafından olumlu karşılandı.
Konu ile ilgili İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Mahmut Emin Birliktir, hükümetin attığı adımın borcu olan esnaflar için büyük bir adım olduğun ifade etti. Vergi alanında yapılacak düzenlemem ile birlikte esnafın büyük oranda rahatlayacağını belirten Başkan Birliktir, piyasanın canlanacağını da dile getirdi. Vergi borçlarının cezalarının silinmesi ve taksitlendirilmesini öngören düzenlemeden Afyonkarahisar’da esnafının yüzde 80’ne yakın kısmının faydalanacağını hatırlatan Başkan Birliktir, “Son zamanlarda bilindiği üzere piyasalarda ciddi anlamda bir durgunluk vardı. yaklaşık 6 aydır da nakit para akışında bir sıkıntı var. Dış kaynaklı ve son zamanlarda yaşanan terör hadisesi, darbe hadisesi piyasaları durma noktasına getirdi. Hükümette bunun farkında zaten, dolayısıyla da vergi cezası affı getirildi. Bugüne kadar böyle gelmemişti. Şimdi afla birlikte cezaların tamamını siliyorlar. Esnaf ve sanatkar açısından son derece önemli olmasına rağmen bizim için önemli olan iş adamının, sanayicinin, ithalatçının ve ihracatçının vergi cezasının silinmesiydi, onlar çalışırsa biz çalışırız. Dolayısı ile inşallah devlete fazla bir yük getirmiyordu, ama ben esnaf ve sanatkar açısından söylüyorum son derece doğru ve iyi verilmiş bir karar. Piyasaları da hareketlendireceği kanaatindeyim" dedi.
Vergisini zamanında ödeyen esnaflarda kendilerine kolaylık istiyor
Söz konusu düzenlemeden Afyonkarahisar’da 10 bine yakın esnafın faydalanmasının beklendiğini vurgulayan Başkan Birliktir, açıklamalarına şöyle devam etti:
“Bu vergi borçlarından dolayı esnafımıza kredide veremiyorduk. Biliyorsunuz maliye e-haczi koyuyordu. Banka hesaplarını ve kredilerini bloke ediyordu. İnşallah piyasanın hareketlenmesi açısından iyi olduğu kanaatindeyim. Yalnız şu var 15 Temmuz herkesçe malum, inanın görüş şu biz başkanlarla, esnafımızla konuşuyoruz ‘devletimize fazla yük getirecekse, devlet zarar görecekse, devlet varsa biz varız yani gerekirse af olmasın yeter ki devletimizi güçlensin’ diyen çok sayıda esnaf ve sanatkarımız var. Eğer hükümetimiz ve devletimiz için çok fazla bir karar getirmeyecekse esnafımız, sanatkarımız, sanayicimiz ve iş adamımız için son derece olumlu bir karar diye düşünüyorum. Afyonkarahisar’da 12-13 bin esnaf var. Bunların yaklaşık yüzde 80’nin maliyeye maalesef borcu var, bunların hepside faydalanacak. Çok yüksek sayıda 8-10 bin civarında var.”
Kentteki esnaflarda durumun olumlu olduğunu ve piyasaya canlandırma getireceğini söyleyerek, ayrıca hükümetten vergisini gününde ödeyen esnaflar içinde bir düzenleme beklediklerini sözlerine eklediler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.