Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vergi borcu yapılandırmasında son gün 25 Kasım

Geçmişe yönelik vergi borçlarının yapılandırılmasına ilişkin 6736 Sayılı Kanundan yararlanmak için son gün 25 Kasım. Vatandaşlar fırsattan yararlanıp borçlarını yapılandırmak için vergi dairelerine ve belediyelerin ödeme merkezlerine...

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2016 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2016 12:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Geçmişe yönelik vergi borçlarının yapılandırılmasına ilişkin 6736 Sayılı Kanundan yararlanmak için son gün 25 Kasım. Vatandaşlar fırsattan yararlanıp borçlarını yapılandırmak için vergi dairelerine ve belediyelerin ödeme merkezlerine gelmeye devam ediyor.
30 Haziran 2016 tarihine kadar ödenmesi gereken, ödenmemiş tüm vergi borçları (para cezaları hariç) yapılandırılıp peşin veya taksitle ödenebiliyor. 6736 sayılı, bazı borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun 19 Ağustos’ta yürürlüğe girmişti. Bu kapsamda, vatandaşlar vergi borçlarını peşin ya da 6 taksit, 9 taksit, 18 taksit olarak ödeyebiliyor. Yapılandırma için son gün 25 Kasım’a birkaç gün kala vatandaşlar, vergi dairelerine gelerek borçlarını yapılandırmaya ve yapılandırdıkları borçlarını ödemeye devam ediyor.
Vergi borcunu ödemek için Beyoğlu Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğüne gelen Ünal Kıran, “Vergi borcumuzu ödemeye geldik. Son 4 gün olduğunu biliyoruz. Fırsattan yararlanmaya geldik” dedi.
Borç yapılandırması yapan ve ödeme için beklerken kendisine çay ikram edilen Hasan Salar ise “Vergilerimizi yapılandırdık, onlarla ilgili olarak buradayız. 25’i son diye biliyorum, son 4 gün” ifadelerini kullandı.
Hasta ve yaşlılara kapıda ödeme fırsatı
Vergi borcu ödemeye gelen 68 yaşındaki Rahmi Ceylan’ı kapıda karşılayan Mali İşler Müdürlüğü çalışanları, Ceylan’ı artık görevlileri evine kadar çağırıp kapıda ödeme yapabileceği konusunda uyardı. Vezneye inmeden, sıra beklemeden ödeme yapan ve bu duruma şaşırdığı görülen Ceylan, “Vergi borcu ödemeye geldim. Kapıda karşılandım. Sağ olsunlar, Allah razı olsun. Kredi kartıyla ödeme yapacağım. Evde de ödeme yapabileceğimi bilmiyordum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.