Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vekil Kılıç MÜSİAD’lı İş Adamlarıyla Buluştu

Türkiye Büyük Millet Meclisi Yasama Yılının sona ermesinin ardından yerelde çalışmalarını sürdüren AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, MÜSİAD’lı iş adamlarıyla bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2019 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2019 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vekil Kılıç MÜSİAD’lı İş Adamlarıyla Buluştu

MÜSİAD Bursa Şubesi’nin dernek merkezinde gerçekleşen toplantıya, MÜSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Alpay ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Ziyarette, MÜSİAD Bursa Şubesi’nin faaliyetlerinden bahsedilirken, iş adamlarının istek ve talepleri de Vekil Kılıç’a iletildi.

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılışı yapılan İstanbul Bursa İzmir Otoyolu’nun ve Şehir Hastanesi’nin de gündeme geldiği toplantıda, Başkan Nihat Alpay, Bursa’ya yapılan kalıcı eserlerin kıymetinin ileride daha çok anlaşılacağının altını çizdi.

“Ekonomideki sıkışma açılıyor”

Verilerin ve üyelerden aldıkları geri dönüşlerin ekonomideki sıkışmanın yavaş yavaş açıldığını gösterdiğini ifade eden Başkan Alpay, “Ekonomik olarak bir süredir hepimizin bildiği nedenlerden dolayı bir daralma var evet ancak mevcut ortamın, 1994 ve 2001 yılındaki krizler gibi olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Şu an sadece tedirginlik ve dur bekle modu var. Faizlerdeki düşüş, yapılan reformlar ve önümüzdeki 4 yıl seçimsiz sürenin olması bu tedirginliği de tamamen ortadan kaldıracak ve ekonomimiz büyümesine kaldığı yerden devam edecektir” dedi.

“Dünyanın genelinde ekonomik kırılganlık ve bakış açısı değişikliği var”

MÜSİAD’ın Türkiye’nin en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu belirten Vekil Kılıç da, Türkiye’nin üretim gücüne verdikleri desteklerden dolayı iş adamlarına teşekkür etti.

Sadece Türkiye’de değil dünyanın genelinde bir ekonomik kırılganlık ve bakış açısı değişikliği olduğunu ifade eden Vekil Kılıç, Türkiye’nin dünya genelindeki bu mevcut durumda en iyi ülkelerden biri olduğunu ifade etti. Vekil Kılıç, “17 yıllık AK Parti iktidarı döneminde ülkemize çok önemli yatırımlar yapıldı. Hangi şartta olursa olsun bu kalıcı hizmetler yapılmaya devam ediliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde siyaset ve ekonomide yaratılan güven ve istikrar neticesinde iş dünyası, finans kaynaklarına çok daha kolay ulaşıp yapılan reform ve verilen teşviklerle de çok önemli yatırımlar gerçekleştirme şansı yakaladı.  Tesis edilen istikrar ve güven ortamı sayesinde 2002’den bugüne kadar tüm olumsuzluklara rağmen ihracat rekorları kırıp, büyümeler gerçekleştirdik.” ifadelerini kullandı.

Bursa’nın çok güçlü bir üretim gücü olduğuna dikkat çeken Vekil Kılıç, “Şehrimize yatırım yapan iş adamlarının ve faaliyet gösteren sanayicilerimizin işlerini kolaylaştıracak, sorunlarını çözecek hamleler yaparak, şehrimizin üretim potansiyelini daha da yukarı çıkarmalıyız” diyerek sözlerini noktaladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.