Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vanlı sanayici artık Teknokent'te işini geliştirecek

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) bünyesinde kurulan Teknokent’in tanıtımı yapıldı. YYÜ Teknokent Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş, şimdiden 20 girişimcinin ön başvuruda bulunduğunu belirterek, “Sınırlı sayıda yerimiz...

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2014 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2014 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vanlı sanayici artık Teknokent'te işini geliştirecek
Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) bünyesinde kurulan Teknokent’in tanıtımı yapıldı. YYÜ Teknokent Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş, şimdiden 20 girişimcinin ön başvuruda bulunduğunu belirterek, “Sınırlı sayıda yerimiz olduğu için girişimcilere ve firmalara ön başvuru yapmaları için acele etmeleri gerektiğine inanıyorum.” dedi.

YYÜ Teknokent A.Ş’nin Tanıtımı ve Stratejik Plan Hazırlık Toplantısı, beş yıldızlı bir otelde gerçekleşti. Toplantıya Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, DAKA Gene Sekreteri Yaşar Emin Demirci, VAN TSO Başkanı Necdet Takva, VATBO Başkanı Selman Toprak’ın yanı sıra birçok kurum ve kuruluş temsilcisi katıldı. Toplantıya, Teknokent’in ortaklarından olan Van Büyükşehir Belediyesi’nin katılmaması dikkat çekti.

Toplantıda konuşan Teknokent Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş, YYÜ Teknokent’e girişimci ön başvurularının başladığını söyledi. Şu ana kadar 19 başvurunun yapıldığını belirten Görentaş, “Önümüzdeki günlerde esas başvurular kabul edilecek. Sınırlı sayıda işliklerimiz olduğundan bütün girişimcilere ve firmalara ön başvuru yapmaları için acele etmeleri gerektiğine inanıyorum. Teknokentin öneminin gün gittikçe arttığını aktaran Görentaş, “Teknokentlerde yenilikçi şirketlere teknolojiyi üretebilmeleri, geliştirebilmeleri için her türlü imkân verilmektedir. Türkiye’de üniversite ve sanayi arasında etkin bir işbirliği yoktur. Ancak son yıllarda kurumsal işbirliği arayışı kapsamında atılımlar gözlenmektedir." şeklinde konuştu.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal da Teknokentin Van, bölge ve ülke ile buluşmasının ilk adımını attıklarını belirterek, “Bugün, bu kapsamda ilk olarak tanıtım toplantımızı yapıyoruz. Bu kapsamda çalıştaylarımızı da yapmanın startını veriyoruz. Müracaatlarımızı almaya başlayacağız dedik. Biz henüz teknokentimizde ilana çıkmadan resmi olamayan 20 müracaatımız var, bunun yanı sıra resmi müracaatlarımız aldıktan sonra çalışmalarımıza başlayacağız.” diye konuştu.

YYÜ’nün bölge açısından çok önemli bir şans teşkil ettiğini söyleyen Battal, “Şunun için önem teşkil ediyor. Üniversitemizde 750 civarında eğitim görevlisi ve 800 üzerinde diğer eğitimciler ile birlikte bir kurumdur. Bu kurumun sadece kampüse hapis olmamasını ve bu kurumun sizlerle beraber Vanımıza, bölgemize ve ülkemize açılmasını istiyoruz. Bu anlamda biz üniversite olarak rahatsız edilmek istiyoruz ve bunu da sürekli dile getiriyoruz. Bundan sonra da bunu kurumsallaşmış bir şekilde söyleyeceğiz. Bu bölge kalkınması için gecemizi gündüzümüze katacağız ve bölgemiz için çalışacağız ve bunu beraber başaracağız.” ifadelerini kullandı.

Van Valisi Aydın Nezih Doğan ise hem ülkenin hem de Van açsısından Teknokentin iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Bu tür stratejik planlamalara yüksek katılımın olması gerektiğini aktaran Doğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Böyle bir planlama katılıma gittiğimiz zaman gözlerimiz ilk olarak belediyeleri aramaktadır. Benim de bu toplantıda gözüm, ilk olarak gerek büyükşehir belediyesi ve gerekse de diğer belediyeleri aradı. Bu toplantılar ve stratejik çalışmalarda belediyelerin ve diğer kurumların yer alması gerekmektedir. Yani tam olarak tüm paydaşların bu tür çalışmalarda yer alması gerekmektedir.” Konuşmaların ardından Stratejik Plan Hazırlık Toplantısı gerçekleştirildi.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.