Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vakıfbank’tan İlk Euro Cinsi İpotek Teminatlı Menkul Kıymet İhracı

VakıfBank, Türkiye’nin euro cinsi ilk İpotek Teminatlı Menkul Kıymet (Covered Bond) ihraç işlemini gerçekleştirdi.VakıfBank, Türkiye’nin euro cinsi ilk İpotek Teminatlı Menkul Kıymet (Covered Bond) ihraç işlemini gerçekleştirdi. 5 yıl...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
VakıfBank, Türkiye’nin euro cinsi ilk İpotek Teminatlı Menkul Kıymet (Covered Bond) ihraç işlemini gerçekleştirdi.
VakıfBank, Türkiye’nin euro cinsi ilk İpotek Teminatlı Menkul Kıymet (Covered Bond) ihraç işlemini gerçekleştirdi. 5 yıl vadeli ve 500 milyon euro tutarındaki işlemin kupon oranı yüzde 2.375 olarak gerçekleşti. VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan konu ile ilgili, “Türkiye’nin ilk euro cinsi İTMK ihracını gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Türk bankacılık sektörünün ve bankamızın uluslararası piyasalardaki gücünü, saygınlığını ve bilinirliğini bir kez daha ispatlamaktadır. Uzun vadeli ve uygun maliyetli farklı kanallarla kaynak yapısını çeşitlendirmeye ve bu kaynakları reel sektörün kullanımına sunmaya devam edeceğiz. İşlemin açıklanması ile birlikte çok kısa sürede güçlü bir taleple karşılaştık” dedi.
İşlemin diğer bir önemli özelliğinin rating ile ilgili olduğunu belirten Aydoğan sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Söz konusu işlemin, Moody’s tarafından Türkiye’den ihraç edilen tahvillere verilebilecek en yüksek not olan A3 notu ile derecelendirilmesini bekliyoruz. Bu işlem ile covered bond piyasasını diğer Türk bankalarına da açtığımızı, orta ve uzun vadede birçok Türk bankasının da bu enstrüman vasıtasıyla uzun vadeli kaynaklara ve yeni bir yatırımcı tabanına erişeceklerini düşünüyorum”.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.