Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vakıf Katılım Genel Müdürü Göktaş: "Amacımız sektörü büyütmek"

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, vizyonlarını katılım bankacılığında referans kurum olmak şeklinde belirlediklerini belirterek, "Öncelikli amacımız sektörü büyütmek, hem yurt içi hem de yurt dışında daha fazla fonu sisteme...

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2016 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2016 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, vizyonlarını katılım bankacılığında referans kurum olmak şeklinde belirlediklerini belirterek, "Öncelikli amacımız sektörü büyütmek, hem yurt içi hem de yurt dışında daha fazla fonu sisteme dahil etmek ve daha fazla kişiye ulaşmak" dedi.
Göktaş, Katılım Bankası Adana Şubesi’nin açılışında, son bir ay içinde Gebze, Adapazarı, Trabzon, Denizli, Konya, Kayseri, Şanlıurfa, Ankara, Gaziantep, Kahramanmaraş, Antalya ve Erzurum’un ardından Adana Şubesi’ni hizmete sunduklarını ve yıl sonuna kadar en az 30 şubeye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.
Katılım bankacılığının Türkiye’de kamu yatırımları ile birlikte yeni bir boyut kazandığını belirten Göktaş, “Belki sektörün en genç oyuncusuyuz. Ama yüzyıllara dayanan vakıf kültürü, kurucumuz Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün geçmiş bankacılık, katılım bankacılığı tecrübeleri ve kamu desteği doğrultusunda hızlı bir büyüme süreci geçireceğimizi öngörüyoruz. Yeni bir katılım bankası olarak ilk etapta hızla şubeleşmek ve olabildiğince çok müşteriye temas etmek için çalışıyoruz. Bu doğrultuda kısa bir süre içerisinde 25 şube açarak coğrafi olarak ülkemizin önemli bir kısmına eriştik. Şubeleşme çalışmalarımızı sürdürerek 2016 sonunda en az 30 şubeye ve yaklaşık 500 çalışan sayısına ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.
Üretimi, ticareti ve dolayısıyla ekonomik büyümeyi destekleyen bir model olan katılım bankacılığının, bankacılık sektöründen aldığı payın büyüdükçe ülke ekonomisine olan katkısının da büyüyeceğini belirten Göktaş, şöyle devam etti:
“Vakıf Katılım olarak vizyonumuzu katılım bankacılığında referans kurum olmak şeklinde belirledik. Bu vizyon kapsamında öncelikli amacımız sektörü büyütmek, hem yurt içi hem de yurt dışında daha fazla fonu sisteme dahil etmek ve daha fazla kişiye ulaşmak. Biz de sektörle birlikte büyüme hedefimiz kapsamında katılım bankacılığında pazar payımızın 2018 yılında yüzde 10’lar seviyesine çıkmasını ve 2023’te sektör liderliğini bize getirecek seviyeye ulaşmasını bekliyoruz. Bu doğrultuda 2018 yılı sonunda en az 100 şube ve en az bin 200 çalışan sayısına ulaşarak istihdama da önemli bir katkı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Açılışa, Adana Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Adana Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Vakıflar Genel Müdürlüğü Adana Bölge Müdürü Recep Kafes, Adana Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Süleyman Sönmez, Vakıf Katılım Genel Müdür Yardımcısı Sait Aytaç ve Vakıf Katılım Adana Şube Müdürü Kürşat Yaşar da katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.