Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzmanlarından takım elbise seçiminde 8 altın tavsiye

Takım elbiseler, özellikle iş hayatının vaz geçilmez bir parçası. Pek çok şirket, insanların beğenisini kazanmak için pek çok model üretiyor. Dolayısıyla seçenekler çok olunca tercih etmekte zorlaşıyor. Bazen beğendiğin bir model üstüne...

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2014 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2014 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uzmanlarından takım elbise seçiminde 8 altın tavsiye
Takım elbiseler, özellikle iş hayatının vaz geçilmez bir parçası. Pek çok şirket, insanların beğenisini kazanmak için pek çok model üretiyor. Dolayısıyla seçenekler çok olunca tercih etmekte zorlaşıyor. Bazen beğendiğin bir model üstüne uymuyor, beğenmediğin tam oluyor. Tabi renk uyumuna da dikkat etmek gerekiyor.

Günlük hayatta da kullanılmaya başlayan takım elbiselerde şıklık kadar rahatlığın da öne çıktığına dikkat çeken uzmanlar, iyi bir seçim için 8 altın kurala dikkat etmek gerektiğini ifade ediyor. Hatemoğlu Tasarım Ekibi tarafından ortaya konulan bu 8 husus şunlar:

* Takım elbise seçiminde çoğunlukla siyah ve lacivert renkler tercih edilir. Bunun sebebi koyu renkli takım elbiselerin, açık renklere oranla daha ince ve uzun göstermesidir. Bu renkler her zaman için daha ciddi ve karizmatik algılanır. Alternatif renkler de daha enerjik bir görünüm için tercih edilebilir.

* Renk seçiminden sonra ilk dikkat edilmesi gereken nokta ceketin duruşudur. Ceketin omuz kısımları tam oturmalı, bel kısmı bedeni sarmalıdır. Ceket, düğmeleri kapalıyken bile rahat hissettirmelidir. Ceketin bel kısmı fazla sıkı ise düğmelerin iki yanında 'X' şeklinde çizgiler oluşabilir. Ceketin rahat olup olmadığını kontrol etmenin en iyi yolu, kollarınızı yukarı doğru kaldırarak test etmektir. Ayrıca geniş omuzlu erkekler vatkasız ceketleri, fit görünmek isteyen erkekler ise vatkalı ceketleri tercih etmelidir.

* Ceketin yırtmacı yere dikey şekilde durmalı ve kapalı olmalıdır. Şık bir stil için takım elbise seçerken ceketin kol boyunun, el bileğinden 1 cm daha uzun olmasına özen gösterilmelidir. Gömleğiniz ile ceketinizin kol uzunlukları arasında 1,5 ile 2 santimetre fark olmalıdır. Daha etkili bir görüntü için uzun boylu erkekler; tercih ettikleri ceketin düğme sayısının fazla olmasına, orta boylu erkekler ise gövde kısmının olduğundan uzun ve kusursuz görünmesi için ceketin düğme sayısının az olmasına dikkat etmelidir.

* Yelekli bir takım elbise seçiyorsanız, yeleğinizin göğüs kısmı bedeninize oturduğunda belinizde gevşeklik hissi olmamasına özen gösterin. Yelek, pantolonun kemer kuşağını örtecek uzunlukta olmalıdır.

* Çizgili ya da kareli takım elbiselere uygun gömlek seçiminde sade bir şıklık oluşturmak için açık renklerde düz gömlekler tercih edilmelidir. Eğer sade bir takım elbise tercih edilecekse gömlek ya da kravat öne çıkacak renk ve desenlerden seçilerek, uyumlu bir görüntü oluşturulabilir. Etkili ve sade bir görüntü için sadece tek bir ürünün öne çıkacak renk ve desende olmasına dikkat edilmelidir.

* Takım pantolonu seçiminde dikkat edilmesi gereken ilk nokta bedeninin belde rahatlık sağlayacak şekilde vücuda tam oturmasıdır. Özen gösterilmesi gereken bir diğer ayrıntı ise pantolon ütü çizgisinin ayaktayken diz kapağı hattını dikey olarak ortalamasıdır. Bu sayede kusursuz ve özenli bir görünüm oluşturulur. Uzun boylu erkekler düz takım elbisenin yanı sıra kareli, orta boylu erkekler ise boyuna çizgili ya da düz takımları tercih etmelidir.

* Takım elbiseler, şık bir saat, sade kol düğmeleri, rahat bir ayakkabı, deri kemer ve uygun bir kravat ile tamamlanabilir.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.