Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uysal: "Evlerimizi Değil, Şehirleri Isıtıyoruz"

Enerji Verimliliği Derneği (ENVERDER) Bursa Şubesi Başkanı Dr. Mustafa Uysal, yapılmayan veya yanlış yapılan yalıtım sistemleri yüzünden insanların evlerini ısıtmakta zorlandıklarını vurgulayarak, “Gerçek yalıtım olmadığı için...

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2016 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uysal: "Evlerimizi Değil, Şehirleri Isıtıyoruz"
Enerji Verimliliği Derneği (ENVERDER) Bursa Şubesi Başkanı Dr. Mustafa Uysal, yapılmayan veya yanlış yapılan yalıtım sistemleri yüzünden insanların evlerini ısıtmakta zorlandıklarını vurgulayarak, “Gerçek yalıtım olmadığı için evimizin pencere, kapı ve diğer bölümlerinden ısı hızla dışarı yayılıyor. Böylelikle evimizi değil, şehirleri ısıtıyoruz” dedi.
Uludağ Üniversitesi V. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri kapsamında düzenlenen Yenilenebilir ve Sürdürülebilir Enerji Paneli, UÜ Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yard. Doç. Dr. Erhan Pulat’ın moderatörlüğünü üstlendiği panele İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Enerji Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Durmayaz, Enerji Verimliliği Derneği (ENVERDER) Bursa Şubesi Başkanı Dr. Mustafa Uysal, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Uzmanı Ali Bülent Kapcı ve Tunçmatik A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Özer konuşmacı olarak katıldı.
Panelin ilk konuşmacını ENVERDER Bursa Şubesi Başkanı Dr. Mustafa Uysal yaptı. Vatandaşların ısı yalıtımı konusunda hassas davranmadığını belirten Uysal, evlerdeki yalıtım eksikliğinin yüksek faturaları da beraberinde getirdiğini kaydetti. Uysal, “Hiç yapılmamış ya da yanlış yapılmış yalıtım, yüksek fatura ve ısınmayan ev demektir. Siz evinizi ısıtmaya çalıştıkça kombiyi daha çok açacaksınız, faturalarınız da ona göre yükselecek. Gerçek yalıtım olmadığı için evinizin pencere, kapı ve diğer bölümlerinden ısı hızla dışarı yayılıyor. Böylelikle evimizi değil, şehirleri ısıtıyoruz. Doğru yalıtım, hem ısının çok iyi korunduğu bir evde oturmanızı sağlar hem de faturaları düşürür. Biz enerjiyi dışarıdan alan bir milletiz. Enerji maliyetlerimizin düşürülmesine de yalıtımların büyük katkısı olacaktır” diye konuştu.
“DOĞRU UYGULANIRSA NÜKLEER ENERJİYE İHTİYACIMIZ VAR”
Panelde konuşan İTÜ Enerji Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Durmayaz da doğru tesis edilmesi ve uygulanması durumunda Türkiye’nin nükleer enerjiye ihtiyacı olduğunu söyledi. Türkiye’de yapımına başlanan ve önümüzdeki yıllarda açılması planlanan ilk nükleer tesis olan Akkuyu’nun yanı sıra Sinop ve İğneada’da da nükleer tesislerin kurulması için girişimlerin başlatıldığını açıklayan Prof. Dr. Ahmet Durmayaz, “Eğer doğru uygulanırsa en güçlü ve en çok enerji nükleerden sağlanır. Doğru tesis, kaliteli teçhizat ve zamanında bakım ile nükleer bize ciddi bir getiri sağlayacaktır. Mutlaka nükleer olsun demiyorum ama daha iyisi olmadığı için Türkiye’nin nükleer enerjiye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Füzyon enerjisi geleceğin enerjisi olarak görülüyor. Bu enerji tipinin alt yapısı da nükleer enerji tesislerinden geçiyor. Türkiye’nin bu dönemde nükleer enerjiye yönelmesinin sebebi ileride füzyon teknolojisine geçmek olabilir” şeklinde konuştu.
Konuşmacılardan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Uzmanı Ali Bülent Kapcı’nın yenilenebilir enerjiye Türkiye’deki genel bakış üzerine hazırladığı sunumu katılımcılar ile paylaştığı panelin son konuşmacısı ise güneş enerji panelleri konusunda çalışan Tunçmatik A.Ş.’nin Genel Müdürü Mehmet Özer oldu. UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, katılımcılara teşekkür belgesi ve plaket takdim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.