Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

UÜ’de moda tasarımı bölümü açılıyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, uzun yıllardan bu yana çaba harcadıkları moda tasarım bölümünün önümüzdeki yıldan itibaren Uludağ Üniversitesi bünyesinde açılacağını açıkladı.BTSO’nun...

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2017 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2017 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
UÜ’de moda tasarımı bölümü açılıyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, uzun yıllardan bu yana çaba harcadıkları moda tasarım bölümünün önümüzdeki yıldan itibaren Uludağ Üniversitesi bünyesinde açılacağını açıkladı.

BTSO’nun tekstil ve konfeksiyon sektörlerinin bulunduğu 13 ve ağırlıklı olarak perakende sektör temsilcilerinin yer aldığı 14’üncü meslek komitelerinin ‘genişletilmiş sektörel analiz toplantısı’ Bursa Teknoloji Ar-Ge ve Koordinasyon Merkezi’nde (BUTEKOM) gerçekleştirdi. BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, komite ve konsey çalışmaları doğrultusunda hayata geçirdikleri çalışmaların Bursa’ya fayda sağladığını ifade etti. Söz konusu projeler arasında bulunan BUTEKOM’un da yaklaşık 50 milyon TL’lik yatırımla sektörlerin hizmetine sunulduğunu belirten İsmail Kuş, tekstil ve teknik tekstil, ileri kompozit malzemeler ve nano teknoloji alanlarında hazırlanan mükemmeliyet merkezlerinin Bursa’nın üretimdeki gücüne güç katacağını kaydetti.

Kümelenme ve Ur-Ge projelerini hayata geçirdiklerini hatırlatan İsmail Kuş, “Projelerimiz kar topu gibi büyüyerek yoluna devam ediyor. İlk Ur-Ge projelerimizden biri olan bebe - çocuk konfeksiyonunda sektörümüzün ihracatı yüzde 17 artarken, Ur-Ge üyesi firmalarımızın ihracatı yüzde 116’ya yükseldi. Bebe - çocuk konfeksiyonu sektöründe yakaladığımız başarı diğer sektörlerimiz için de örnek oldu. Başta tekstil ve gıda olmak üzere diğer sektörlerimiz için de alım heyeti organizasyonlarımızı başlattık. Ticari Safari Projemiz kapsamında son 3 yılda 10 bin yabancı alıcıyı Bursa’da üyelerimizle buluşturduk. Gelen heyetler, sadece üretici kesime değil, tüm sektörlerimize fayda sağlıyor” dedi.

Bursa’nın asırlara dayanan bir tekstil geleneğine sahip olduğunu belirten İsmail Kuş, sektörün gücünü geleceğe taşımak adına uzun yıllardan bu yana talep ettikleri ‘moda tasarım bölümü’nün Yükseköğretim Kurulu’ndan gerekli onayı aldığını açıkladı. Uludağ Üniversitesi bünyesinde eğitim - öğretim hizmetine önümüzdeki yıldan itibaren başlayacağını ifade eden İsmail Kuş, “Üniversite- sanayi işbirliğini slogandan uygulamaya geçirdik. Bursa Teknik Üniversitemiz ve Uludağ Üniversitemiz ile yaptığımız işbirliklerinin somut faydalarını da görmeye başladık. Bunlardan biri de uzun yıllardan bu yana talep ettiğimiz moda tasarım bölümü oldu. Bu bölümün sektörümüze ve Bursa’mıza kazandırılmasındaki ilgileri ve destekleri dolayısıyla Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay’a ve sektörümüzün beklentilerini karşılayan YÖK’e şahsım ve Bursa iş dünyamız adına teşekkürlerimi sunuyorum. Yetişecek öğrencilerimiz, sektörümüzün büyümesine büyük katkı sağlayacak. Tekstil sektörümüze ve Bursa’mıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.