Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üretim şehri Bursa’da rekabet gücü artıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, üreten şehir Bursa’nın rekabet gücünün artması için sanayinin dijital dönüşümünün önemli olduğunu söyledi.Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde Mimar ve Mühendisler Grubu Bursa...

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2018 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2018 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Üretim şehri Bursa’da rekabet gücü artıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, üreten şehir Bursa’nın rekabet gücünün artması için sanayinin dijital dönüşümünün önemli olduğunu söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde Mimar ve Mühendisler Grubu Bursa Şubesi tarafından, Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) desteğiyle düzenlenen ‘1. Sanayinin Dijital Dönüşümü Çalıştayı’ Merinos AKKM Hüdavendigar Salon’da yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, teknoloji ve sanayideki büyüme hızının hizmet sektöründeki büyümenin çok üzerinde olduğunu söyledi. Üreten şehir Bursa’nın rekabet gücünün artması için önemli bir konunun çalıştayda ele alındığını anlatan Başkan Aktaş, “Değişim ve dönüşüme ayak uydurmak lazım. Ancak insan unsurunu unutmadan keşif ve yeniliklerin ortaya konmasının daha iyi olacağını düşünüyorum. Ülke olarak artık güzel şeyler konuşuyoruz. Ufka daha vizyonel bakan bir bakış açımız var” diyerek, insansız hava araçları ve yerli araç gibi üretimlerle ilgili çalışmaların ülkedeki gelişime değer kattığını anlattı.

Aktaş, dayanışma ruhuyla atılan adımların Türkiye’yi daha güzel yarınlara ulaştıracağına inandığını da sözlerine ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.