Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üretici kurbanlık satışlarından memnun

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kurban satışlarının üreticiyi genelde memnun ettiğini bildirerek, “Üreticilerimizin çoğu kurban pazarına getirdiği hayvanları sattı” dedi.Bayraktar, yaptığı açıklamada,...

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2016 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2016 09:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kurban satışlarının üreticiyi genelde memnun ettiğini bildirerek, “Üreticilerimizin çoğu kurban pazarına getirdiği hayvanları sattı” dedi.
Bayraktar, yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı sonrasında ziraat odaları ve üreticilerle yaptıkları görüşmelerden kurban satışlarının üreticiyi memnun ettiği sonucunu çıkardıklarını belirtti. Üreticilerin çoğunun kurban pazarına getirdiği hayvanlarını sattığını, genelde üreticinin elinde hayvan kalmadığını vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti:
“Bunda kurbanlık hayvan ithalatının yapılmaması, fiyatların geçen yılki seviyelere yakın seyretmesi, dernek, vakıf ve marketlere yönelimin artması etkili oldu. Ziraat odalarımız ve üreticilerimizle yaptığımız görüşmelerden kurbanlık hayvan satışlarının üreticilerimizi memnun ettiği sonucunu çıkardık. Kurban fiyatları, bayram öncesinde kamuoyuna açıkladığımız seviyelerde gerçekleşti. Bazı yerlerde bayramın ikinci gününden itibaren fiyat canlı kiloda 1-2 lira geriledi.”
“Ortak bulmakta zorlanılması alıcıyı küçükbaşa yöneltti”
Büyükbaş kurbanlıklarda hisse için ortak bulmakta zorlanılmasının alıcıları küçükbaşa yönelttiğini tespit ettiklerini de ifade eden Bayraktar, şöyle devam etti:
“Bu durum, küçükbaş kurban satışlarını artırdı. Fiyatların geçen yıla yakın makul seviyelerde şekillenmiş olması da talebi yükseltti. Satılan küçükbaş hayvan sayısının geçen yılın üzerinde gerçekleştiğini tahmin ediyoruz. Hayvan satışlarının iyi olması, hayvanların üreticinin elinde kalmasını, dolayısıyla tüccarın bu hayvanları ucuza kapatmasını engelledi. Erzurum gibi bazı illerimiz dışında üreticilerimizin elinde hayvan kalmadı. Ama elde kalan bu hayvanların da piyasada satılacağını, üreticimiz açısından sıkıntı oluşturmayacağını düşünüyoruz. Bundan dolayı üreticilerin Et ve Süt Kurumu’na hayvanlarını kestirmek için ciddi bir müracaatları olacağını düşünmüyoruz.”
“Belediyelere uyarımız etkili oldu”
Her yıl kurbanlık yerlerinin fahiş fiyatlarla kiralanmaması için yaptıkları uyarıların bu yıl bazı belediyeler tarafından dikkate alındığına dikkati çeken Bayraktar, “Bazı belediyelerde başlangıçta 60 liraya kiralanan yerler ziraat odalarımızın girişimleri ve çabalarıyla 12-13 liraya kadar düşürülmüştür. Bunun diğer belediyelerimize de örnek olmasını bekliyoruz. Böylece, hem üreticilerimiz hem de kurbanlık alacak vatandaşlarımız mağdur olmayacaklardır” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.