Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ünlü baklavacı Faruk Güllüoğlu'nda gece yarısı tabela 'operasyonu'

İKİ hafta kadar önce, baklava sektörünün önemli markalarından Faruk Güllüoğlu ile ilgili önemli bir gelişmenin yaşandığı ortaya çıktı. Faruk Güllüoğlu’nun merkez şubesi olarak bilinen Şirinevler’deki 5 katlı binada bir gece yarısı ‘tabela’ değişikliği yapıldı. Faruk Güllüoğlu tabelaları gitti, yerine 'Hasan Gültekin' ismi geldi. Değişikliğin altında ise, franchise sözleşmesi olan firma ile yaşanan ‘kriz’in yer aldığı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2016 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2016 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ünlü baklavacı Faruk Güllüoğlu'nda gece yarısı tabela 'operasyonu'
Türkiye’de 70, yurtdışında da üç şubesi bulunan Faruk Güllüoğlu, baklava sektörünün önemli oyuncuları arasında yer alıyor.Ünlü baklavacı Faruk Güllüoğlu'nda gece yarısı tabela 'operasyonu'

‘KENDİSİ ÜRETİP SATTI’ İDDİASI

Faruk Güllüoğlu’nun en çok bilinen şubesi ise, yıllardır müşterilerine hizmet verdiği Şirinevler’deki 5 katlı bina. Edinilen bilgilere göre, bayramdan birkaç gün önce Faruk Güllüoğlu ile franchise sözleşmesi bulunan Lezzet Mağazacılık arasında yaşanan sorun doruk noktaya çıktı. Şirinevler’deki şube ile birlikte 13 şube Lezzet Mağazacılık A.Ş’ye ait, ancak Faruk Güllüoğlu’nun franchise şubesi olarak hizmet veriyordu. Ancak iddiaya göre, bu şubelerde Faruk Güllüoğlu’nun ürettiği ürünlerin dışında ürün üretilerek tezgaha konuldu.

TABELA GECEYARISI DEĞİŞTİ

Taraflar arasındaki görüşmelerden sonuç çıkmadı. Noter yolu ile gönderilen ihtarname sonrası 28 Haziran’da Faruk Güllüoğlu, Lezzet Mağazacılık ile olan franchise sözleşmesini iptal etti. Sözleşmenin iptali sonrası sıra, tabelaların değiştirilmesine geldi. Edinilen bilgilere göre, ilk tabela değişikliği Şirinevler’deki şubede oldu. Bir gün önce Faruk Güllüoğlu olarak yer alan tabela kaldırıldı yerine ‘Hasan Gültekin Gerçek Gaziantep Baklavası’ tabelası konuldu.

DAVALIK OLDULAR

Tabela değişikliklerinin, diğer 12 franchise şubede de yapılacağı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, taraflar yaşanan sorun nedeni ile davalık da oldu. Söz konusu davanın geçtiğimiz günlerde açıldığı öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.