Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üniversite-Sanayi işbirliğine bir imza daha

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), kentin önde gelen firmalarından İnoksan ile ‘Eğitimde İşbirliği Protokolü’ imzaladı. Protokol ile BUÜ Karacabey Meslek Yüksekokulu öğrencileri işyeri ve staj eğitimlerini İnoksan bünyesinde alabilecek.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2020 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2020 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Üniversite-Sanayi işbirliğine bir imza daha

BUÜ Rektörlük Binası’nda düzenlenen protokol imza törenine Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, BUÜ Karacabey MYO Müdürü Prof. Dr. Soner Altun, okul ve firma yöneticileri ile akademisyenler katıldı.

REKTÖR KILAVUZ: İŞBİRLİKLERİ HEPİMİZE KATKI SAĞLAYACAK

Törende konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, kentin tanınmış iş adamlarından Vehbi Varlık’ın adeta üniversitenin bir neferi gibi çalıştığını vurguladı. İnoksan firması ile daha önce de iki farklı protokole imza attıklarına işaret eden Rektör A. Saim Kılavuz; “Vehbi Bey, Üniversite Sanayi İşbirliği Geliştirme Merkezi’mizin daimi yönetim kurulu üyelerinden birisi. İlk günden itibaren her türlü katkıyı bizlere sunuyor. Bu destekleri ve katkıları için kendilerine teşekkürü bir borç biliyorum. İnşallah bu işbirliğinin karşılıklı olarak arttırılmasından hem bizler, hem Bursa hem de Türkiye fayda temin edecektir. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

VARLIK: İŞ DÜNYASININ ÜNİVERSİTEYİ DAHA İYİ ANLAMASI GEREKİYOR

İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık ise Üniversite-Sanayi işbirliği fikrinin her zaman gündemde olduğunu ancak zaman zaman bu işbirliğinde bir takım azalmalar meydana geldiğini vurguladı. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’un göreve geldiği ilk günden itibaren sanayicilerle işbirliğinin geliştirilmesi noktasında özel bir çaba sarf ettiğine işaret eden Vehbi Varlık; “Firma olarak bizim Üniversitemiz ile her zaman sıcak ilişkilerimiz oldu. Ancak Rektörümüz Sayın Ahmet Saim Kılavuz döneminde bu ilişkiler en yüksek seviyesine çıktı. Huzurunuzda bize gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. İş dünyasının Üniversiteyi daha iyi anlaması lazım. İlişkileri daha da arttırmamız gerekiyor. Üniversite burada, şehir ve sanayiciler de orada. Bu konuda Rektör hocamızla birlikte özveri ile çalışıyoruz. Bu işbirliklerinden yetişecek gençlerin sanayide çok başarılı olacaklarına ve sanayinin de bu doğrultuda kalkınmasını sürdüreceğine inanıyorum. İlgi ve destek gösteren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

KARACABEY’DE BAŞARI HEDEFİ YÜKSELDİ

BUÜ Karacabey MYO Müdürü Prof. Dr. Soner Altun da eğitimlerin yüzde 50’sinin uygulamalı olarak yapılması noktasında kendilerine bir hedef koyduklarını aktardı. Prof. Dr. Soner Altun, yeni dönemde öğrenci başarı ortalaması 2,5 üstünde olan öğrencilerden ilk planda yüzde 25’inin, daha sonra ise yüzde 50’sinin uygulamalı eğitim almasını hedeflediklerinin altını çizdi. Altun, çalışmalarına destek veren Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık’a teşekkür etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.