Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

UMEM İzmir 3 bin kişiye meslek kazandırdı

İstihdamın önündeki en önemli konulardan biri olan mesleksizliği ortadan kaldırmak için hayata geçirilen Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) projesi meyvelerini veriyor. Türkiye genelinde ilk eğitim merkezinin Ege Bölgesi Sanayi...

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2015 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2015 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
UMEM İzmir 3 bin kişiye meslek kazandırdı
İstihdamın önündeki en önemli konulardan biri olan mesleksizliği ortadan kaldırmak için hayata geçirilen Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) projesi meyvelerini veriyor. Türkiye genelinde ilk eğitim merkezinin Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) koordinatörlüğünde İzmir’de hayata geçirildiği projede, bugüne kadar 65 meslek grubunda düzenlenen 250 kurstan, 3 binin üzerinde kişi mezun oldu. Eğitim gören 830 kursiyerden 640’ının hemen iş bulduğu pastacılık kursunun mezunları, Pastacılar ve Fırıncılar Derneği Başkanı Latif Doğan ile birlikte EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ı ziyaret ederek, projeye verdiği destek için teşekkür etti.

81 İLDEN TEKNİK ELEMANLAR EĞİTİLECEK

Kursiyerlerin imal ettiği EBSO logolu özel pastanın da kesildiği ziyarette Yorgancılar, istihdama katkı sağlamayı ve işgücü piyasasında arz talep uyuşmazlıklarını giderecek şekilde nitelikli eleman yetiştirmeyi esas alan projede, İzmir’in en yüksek istihdam sağlayan şehirler arasında olduğunu söyledi. Yorgancılar, “Türkiye genelinde ilk UMEM eğitim merkezini, EBSO olarak İzmir’de kurduk. Vestel’le yapacağımız protokolle de yine bir ilki gerçekleştirerek, 81 ilden teknik elemanı İzmir’de eğitmeye başlıyoruz. Belediyeyle yaptığımız işbirliği kapsamında, İZULAŞ ve İZDENİZ için de kurslarımız başladı. Şimdi de sigortacılık sektörüyle ilgili ilimizde 15 sigorta acentesinden, 20 kişilik istihdam talebi aldık. TOBB UMEM kapsamında sigortacılık eğitim modülüne bağlı olarak eğitimler verilecek. Ayrıca Hazine Müsteşarlığı Sigorta Acenteleri Yönetmeliği’ne göre sigorta acente teknik personel sınavına girmeden bir yıl zorunlu çalışma koşulu, UMEM eğitimi almış kişilerde aranmıyor, yani UMEM kursunu bitiren, staj yapmadan direkt sınavına girebilecek.” diye konuştu.

Dernek Başkanı Doğan da kursiyerlerin önemli bir bölümünün, eğitim gördüğü işkolunda istihdam edildiğini, bir kısmının ise kendi işinin patronu olduğunu belirterek, “EBSO ve UMEM sayesinde, gençlerimizin önünde yeni bir ufuk açıldı. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.