Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı Sektör Toplantısı Çeşme’de yapıldı

İZMİR (İHA) – Bu yıl 12.’si düzenlenecek Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı (AGROEXPO) öncesi sektör temsilcileri İzmir’in Çeşme ilçesinde bir araya geldi.İzmir’de 19-22 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuar öncesinde,...

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2016 18:21
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2016 18:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İZMİR (İHA) – Bu yıl 12.’si düzenlenecek Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı (AGROEXPO) öncesi sektör temsilcileri İzmir’in Çeşme ilçesinde bir araya geldi.
İzmir’de 19-22 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuar öncesinde, tarım ve hayvancılık sektörü temsilcileri, iki gün sürecek değerlendirme toplantısı için Çeşme Altınyunus Otel’de toplandı.
Tarım ve hayvancılık sektöründe önemli bir yere sahip olan İzmir’de, 11 yıldır başarı ile düzenlenen AGROEXPO, 12’nci yılında yurtdışından önemli üreticiler, tarım ve hayvancılık firmaları, yerli ve yabancı traktör üreticileri başta olmak üzere tüm sektör temsilcilerini ağırlayacak.
Geçtiğimiz yıl ilk kez Fuar İzmir Alanı’nda düzenlenen ve 250 bin ziyaretçi sayısı ile Avrupa’nın en büyük ilk dört tarım fuarı arasına giren Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda katılımcı sayısının 750 firma olarak hedeflenirken, Türkiye’nin bütün bölgelerinden üreticilerin fuarı ziyaret etmesi bekleniyor.
Çeşme Altınyunus Oteli’ndeki Sektör Toplantısı’na katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal, yaptığı açıklamada, "Ülkemizin en büyük sektör fuarlarından biri olarak gördüğümüz bu fuarı 2016 yılında, 450’nin üzerinde ulusal ve uluslararası katılımcı firma, 250 bin ziyaretçi izledi.Türk tarımını, tarım ve hayvancılık sektöründe önemli bir yere sahip olan İzmir’de, 11 yıldır başarı ile düzenlenen AGROEXPO, 12’nci yılında yurt dışından önemli üreticiler, tarım ve hayvancılık firmaları, yerli ve yabancı traktör üreticileri başta olmak üzere tüm sektör temsilcilerini ağırlayacak. Bu noktada İzmir’in çok büyük önemi vardır. Fuarın cazibesi, ülkemizin tüm illerine hizmet veren bir organizasyon geleneğine dönüşmüştür. İzmir Tarım İl Müdürlüğü olarak bu fuarın başarılı bir şekilde geçmesi için tüm desteğimizi veriyoruz” dedi.
Türkiye’de en çok süt üreten şehrin İzmir olduğunu vurgulayan Güldal, "İzmir her ne kadar turizm ve kültür şehri olarak bilinse de tarım sektöründe Türkiye’nin en büyük 3-4 şehrinden birisi. İzmir’in süt üretimi Türkiye’nin yüzde 9.3’ünü karşılıyor. Yıllık 1 milyon 732 bin ton süt üretimi bu şehirde gerçekleştiriliyor. Ayrıca hayvan başına alınan süt miktarı İzmir olarak baktığımızda Avrupa Birliği’nin üstünde. Damızlık hayvan üretiminde de ciddi bir yükseliş söz konusu. Ülke tarımında hayvansal ve su ürünleri üretiminde İzmir ciddi bir potansiyel yaratmakta. Üretilen ürün ve üretici bakımından baktığımızda ise İzmir’i lider olarak görürsünüz. Tarımsal ürünlerde ciddi bir ithalat ve ihracat kapısı olan İzmir, 2.2 milyar dolarlık bir ihracat dilimine sahip. Bu da Türkiye’nin tarım ihracatında yüzde 13’ünü şehrimiz gerçekleştiriyor demek. İzmir, liman ve turizm kenti gibi görünse de çok önemli bir tarım şehridir. Üreticilerimiz tarım sektöründeki gelişmeleri yakından takip etmesi de bizler açısından sevindiricidir" diye konuştu.
Çeşme’deki sektör toplantısının ilk gününde, çeşitli il ve ilçelerden gelen sektör temsilcileri görüş ve düşüncelerini anlattılar. Sektör toplantısı yarın sona erecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.