Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uluslararası İstihdam ve Kariyer Kongresi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "İşverenlerimizin artık inşallah ‘aradığım elemanı bulamıyorum’ yakarışlarına son vermeyi kesinlikle kararlı şekilde arzu ediyoruz. Bugün açıklayacağımız politikalar içerisinde bu yakarışa son verecek yeni vizyonumuzu, mesleki eğitim kurslarıyla ilgili yeni vizyonumuzu ortaya koyacak yeni bir modelimizi de açıklayacağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2017 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2017 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "İşverenlerimizin artık inşallah ‘aradığım elemanı bulamıyorum’ yakarışlarına son vermeyi kesinlikle kararlı şekilde arzu ediyoruz. Bugün açıklayacağımız politikalar içerisinde bu yakarışa son verecek yeni vizyonumuzu, mesleki eğitim kurslarıyla ilgili yeni vizyonumuzu ortaya koyacak yeni bir modelimizi de açıklayacağız" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, İŞKUR tarafından düzenlenen Uluslararası İstihdam ve Kariyer Kongresi’nde yaptığı konuşmada, 4 ay önce göreve geldiklerinde 180 günlük bir eylem planı hazırladıklarını, gündemlerinin merkezine istihdamı koyduklarını anlatarak, bu istihdamla ilgili çalışmalarda da kadınlara, gençlere ve engellilere öncelik verildiğini ifade etti. Sarıeroğlu, “Önümüzdeki süreçte iş gücü piyasamızda daha güçlü politikalarla, eylem planlarıyla daha hızlı ilerlemek için sosyal diyalog temelli olarak tüm paydaşlarımızın katkılarıyla daha olumlu sonuçlar alacağımıza inanıyoruz. İŞKUR bu dönemde odak noktada olacak. Gençlerimizin İŞKUR faaliyetlerinden daha fazla faydalanmasını istiyoruz. Kadınlarımızın gerçekleştirdiğimiz mesleki eğitim programlarından daha fazla istifade etmelerini arzu ediyoruz. Engelli kardeşlerimizin gerek girişimcilik, gerek kendi işini kurma, gerek iş dünyasına etkin ve aktif katılımı konusunda daha fazla hep birlikte çaba sarf etme hedefindeyiz. Türkiye artık eski Türkiye değil. Hedef odaklı olarak çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

“Şu anda 32 milyon iş gücüne sahibiz”

“Hedeflerimiz büyük özellikle iş gücü piyasamıza yönelik” diyen Sarıeroğlu, şunları kaydetti:

“Şu anda 32 milyon iş gücüne sahibiz. İstihdam 28 milyon. 10.6 işsizlik oranına sahibiz. Kısa süre içerisinde bununla ilgili de kısa, orta, uzun vadeli hedeflerimizi belirleyeceğiz. Bu rakamlarımız daha pozitif hale gelecek. Bu kapsamda ulaştığımız 15 yıllık süreç sonucunda iş gücü piyasamız anlamında ulaştığımız pozitif verilerde Türkiye’nin içinden geçtiği süreçlerde yaşadığımız badirelerden etkilenmeden, uluslararası piyasalarda da, uluslararası rekabet ettiğimiz ülkeler nezdinde de gerçekten önemli bir noktada olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Son 10 seneye baktığımız zaman 6.5 milyon istihdam artışı gerçekleştirmişiz. Neredeyse bir ülkenin nüfusuna denk gelecek şekilde. 3 milyonu kadınlardan oluşuyor. Bu gerçekten çok önemli diye inanıyorum, düşünüyorum. İŞKUR olarak bu başarılı rakamlara ulaşmada çok önemli bir etkiniz olduğunu da ifade etmek istiyorum.”

“Önümüzdeki dönemde işsizlik oranlarını tek haneli rakamlara indirebilmek için daha güçlü bir İŞKUR oluşturacağız"

Mesleki eğitim kurslarına değinen Sarıeroğlu, “2002 yılından itibaren 1 milyon 405 bin kişi mesleki eğitim kurslarından faydalanmış, 753 bin kadın neredeyse yarısını oluşturan kurslarımızdan faydalanan kadınlar. İşbaşı eğitim programlarımızı başlamış durumdayız. 2009 yılından itibaren 854 bin kişi işbaşı eğitim programlarından faydalanmış. Girişimcilikle ilgili faaliyetlerimizden, eğitimlerimizden, desteklerimizden de 318 bin iş gücümüz faydalanmış. 2002 yılında 20 bin kişiyi işe yerleştiren bugün bu rakamlarda eğitimlerle, işbaşı eğitim programlarıyla, girişimcilik programlarıyla proaktif bir süreç içerisinde olan İŞKUR’umuz 1 milyon kişiye istihdam oluşturan bir kurum haline gelmiş durumda. Bu başarılı bir rakam olsa da yetmez diyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde işsizlik oranlarını tek haneli rakamlara indirebilmek için daha güçlü bir İŞKUR oluşturacağız. Bu bağlamda da gençlerle ilgili önümüzdeki dönemde çok önemli çalışmaları hayata geçireceğiz” açıklamasında bulundu.

“Milli istihdam seferberliği tüm dünyaya örnek olan tam bir başarı hikayesidir”

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde saat 14.00’te düzenlenecek ‘İstihdam Şurası’nı hatırlatan Sarıeroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından başlatılan milli istihdam seferberliği kapsamında yeni bir sürecin adımlarının atılmış olacağını ifade etti. Milli istihdam seferberliği kapsamında iş dünyasının bugüne kadar yapmış olduğu katkıların çok kıymetli olduğunu ifade eden Bakan Sarıeroğlu, “2016 yılında sıkıntı içerisinde herkesin umutsuzluğa kapılmamızı beklediği bir süreçte ‘bismillah’ diyerek hep birlikte birlik beraberlik içerisinde ülkemizin zor zamanlarda kenetlenme ruhunu tekrardan ortaya çıkardığımız istihdam seferberliğimiz kapsamında şu anda yaklaşık 1.5 milyon kişiye ulaşan bir performansa ulaşmış durumdayız. Bugün Cumhurbaşkanımız tarafından yeni teşvik uygulamalarımız, hayata geçireceğimiz özellikle kadınlarla ilgili, gençlerle ilgili önümüzdeki dönemde kısa vade içerisinde hayata geçireceğimiz yeni modellerle ilgili açıklamalarımızı gerçekleştirecek. Bunlar sürecin ilk adımları. Önümüzdeki dönemde teşvik uygulamalarımız, politikalarımız, projelerimiz, uygulamalarımız, sahaya yönelik çalışmalarımızı daha etkin şekilde çıkarılacağını, hükümetimizin bu anlamda oluşturacağı politikaları tekrardan kamuoyu ile paylaşacağımızı ifade etmek istiyorum. Milli istihdam seferberliği tüm dünyaya örnek olan tam bir başarı hikayesidir. Birlikte ortak hareket edilmiştir. 81 ilde aynı anda büyük bir sinerji oluşturmuştur. Bugün gerçekleştireceğimiz toplantıyla ikinci fazını başlatacağız. Milli istihdam seferberliğinde tüm heyecanımızla, enerjimizle yola devam diyeceğiz” diye konuştu.

"İşverenlerimizin artık inşallah ‘aradığım elemanı bulamıyorum’ yakarışlarına son vermeyi kesinlikle kararlı şekilde arzu ediyoruz"

Bakan Sarıeroğlu, şöyle konuştu:

“İşverenlerimizin artık inşallah ‘aradığım elemanı bulamıyorum’ yakarışlarına son vermeyi kesinlikle kararlı şekilde arzu ediyoruz. Bugün açıklayacağımız politikalar içerisinde bu yakarışa son verecek yeni vizyonumuzu, mesleki eğitim kurslarıyla ilgili yeni vizyonumuzu ortaya koyacak yeni bir modelimizi de açıklayacağız.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.