Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uluslararası Gastronomi Kongresi Bakan Avcı ile açıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Türk mutfağının birçok araştırmacıyı cezbettiğini belirterek, “Medeniyetlerin beşiği olarak turizm açısından cazibe merkezi olan ülkemizde, Türk mutfak kültürünün tanıtılması, gastronomi turizmine...

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2016 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2016 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Türk mutfağının birçok araştırmacıyı cezbettiğini belirterek, “Medeniyetlerin beşiği olarak turizm açısından cazibe merkezi olan ülkemizde, Türk mutfak kültürünün tanıtılması, gastronomi turizmine de bir talep getirecektir” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Travel Turkey İzmir Fuarı ile eşzamanlı olarak düzenlenen Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi’nin açılışına katıldı. Fuar İzmir’de gerçekleşen açılışta konuşan Bakan Avcı, Türk mutfağının zenginliklerinin gastronomi turizmi için önemine değindi.

“Mutfağın tanıtılması, gastronomi turizmine de talep getirir”
Türk mutfak kültürünün bir çok araştırmacıyı cezbettiğine dikkat çeken Bakan Nabi Avcı, şunları söyledi:
“Yeter ki biz kendimizde ürünlerin kıymetini bilelim. Sahip olduğumuz zenginliklerin gençlerimiz tarafından da bilinmesi için bu etkinlikler çok önemli. Bir medeniyeti meydana getiren ve farklılaştıran en önemli unsurlardan biri yeme içme kültürü. Ülkemiz yemek kültürü açısından muhteşem zenginlikleri barındırıyor. Osmanlı zenginliğinin de yer aldığı Türk mutfağı çeşitli yemek yelpazesini içeriyor. Türk mutfağı gerek gastronomi gerek yerel lezzetleri tatmak için turistlerin keşfetmesini sağlayacak pek çok lezzete sahip. Turist hareketliliği için stratejik öneme sahip bu etkinlikleri artırmamız gerekiyor. Türk mutfağının dünyanın en iyi mutfakları arasında yer almasını sağlayan kültürel kazanımları da görmemiz gerekir. Medeniyetlerin beşiği olarak turizm açısından cazibe merkezi olan ülkemizde, mutfak kültürünün tanıtılması, gastronomi turizmine de bir talep getirecektir. Temennim bu kongrenin geleneksel hale gelmesi ve önümüzdeki yıllarda Türk dünyasının başka temsilcilerinin de katılmasıdır. Kongremizin tatlı geçmesini diliyorum.”

“Tarımsal üretimi artırmalıyız”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da gastronomi turizmin değer kazanmasında tarım ve hayvancılığın önemini hatırlatarak, “İzmir tarıma ve hayvancılığa verdiği destekle Türkiye ortalamasının büyümesinden 2,5 kat daha fazla büyüyor. Eğer gastronomi turizminden faydalanmak istiyorsak tarımsal üretimi hem nicelik hem nitelik olarak artırmamız gerekiyor” dedi.
Konuşmaların ardından Bakan Avcı, sponsor firmalara da plaket verdi.
Bakan Avcı’nın kentten ayrılarak, Eskişehir’e geçeceği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.