Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uludağ Üniversitesi yatırımlara hız verdi

Uludağ Üniversitesi, 2017 yılı için Kalkınma Bakanlığı’ndan aldığı 75 milyon TL’lik dev yatırım bütçesiyle üniversiteyi adeta bir şantiyeye döndürdü.Üniversitenin gelecek 25 yılını planlamak için 2015 yılında göreve gelen...

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2017 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2017 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uludağ Üniversitesi yatırımlara hız verdi

Uludağ Üniversitesi, 2017 yılı için Kalkınma Bakanlığı’ndan aldığı 75 milyon TL’lik dev yatırım bütçesiyle üniversiteyi adeta bir şantiyeye döndürdü.

Üniversitenin gelecek 25 yılını planlamak için 2015 yılında göreve gelen Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve yönetimi, devletten aldığı yatırım bütçelerini her geçen yıl arttırmayı başardı. Göreve geldikleri 2015 yılında 35 milyon TL’lik bütçe ile yatırım yaptıklarını söyleyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce; “Planlama, projelendirme ve revizyonlar yaparak Uludağ Üniversitesi’nin geleceğini şekillendirmek için kolları sıvadık. 2015 yılında bizlere verilen 35 milyon TL ile devam eden projelerimi sonlandırmaya gayret ettik. 2016 yılında yaptığımız planlama sayesinde bütçemiz 42 milyon TL’ye çıkarıldı. 2017 yılını ise artık yapılan planlamalar için kazmanın vurulacağı sene olarak belirledik. Bakanlığa yaptığımız yatırım ve projeler sunumu sonucunda 2016 yılındaki bütçemiz yaklaşık yüzde 80 oranında arttırılarak 75 milyon TL’ye çıkarıldı. Böylesi yüksek bir bütçe ile Uludağ Üniversitesi, geleceğin en planlı ve modern üniversiteleri arasındaki yerini almaya bir adım daha yaklaşmış oldu” diye konuştu.

Yatırımlar devam edecek

Devam eden ve yakında temeli atılacak projeler hakkında da bilgiler veren UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, “Geçen yıl temelini attığımız Sağlık Meslek Yüksekokulu’muzu tamamladık. 2017-2018 Eğitim öğretim döneminde hizmete girecek. Öğrencilerimiz yeni binaya eğitim alabilecekler.Yoğun bir ilgi gören kütüphanemizdeki sıkışıklığı azaltmak adına ek bir kütüphane binası yapıyoruz. Bu projemiz de kısa bir süre sonra açılışa hazır hale gelecek. Ayrıca mevcut atletizm pistimiz için 500 kişi kapasiteli tribün inşaatımız devam ediyor. Spor müsabakalarında konuklarımızı en iyi şekilde bu tribünlerde ağırlayabileceğiz. Bunların yanı sıra merkezi derslikler projelerimizin tüm hazırlıkları ve planlamaları bitti. Ağustos ayı içerisinde ihalesini yapacağız. Merkezi laboratuvar projemizin inşaatı bitti. Cihaz alımları tamamlandı. Cihazlarımızın kurulumu aşamasındayız. Eğitim Fakültesi için de ek bir bina yapımına hazırlanıyoruz. Bu projemizin de çizimleri bitti. Artık temel atma aşamasına geldik. Ayrıca Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’mızın yeni hizmet binası için de hazırlıklarımızı tamamladık. En kısa sürede bu projemiz için de kazmayı vuracağız” dedi.

Rektör Yardımcısı Mehmet Yüce, üniversite içerisindeki genel fiziki yapının güçlendirilmesi ve yenilenmesi için yürüttükleri projelerin yanı sıra Uludağ Üniversitesi’ne vizyon kazandıracak önemli projeleri de 2017 yılında hayata geçireceklerini söyledi. Tıp Fakültesi binasının yanına büyük bir kadın doğum ve çocuk hastanesi yapacaklarını açıklayan Yüce, “Yapacağımız hastanenin Güney Marmara’nın merkezi konumuna gelmesini planlıyoruz. Çok kaliteli ve modern bir hastane olacak. Bölgemizin ihtiyacı doğrultusunda kapasitesini de genişletebileceğiz. Çocuk ve Kadın Doğum Hastanesi’nin projeleri bitirdik ve tüm onaylarını aldık. İnşallah temelini bu yıl içerisinde atacağız. Bitirdiğimiz zaman da Bursa için önemli bir açığı kapatacağına inanıyoruz. Ayrıca mevcut hastanemizin onarım ve tadilat çalışmaları devam etmektedir. Bazı ek bölümleri hayırsever işadamlarımızın desteği yapacağız” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.