Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uludağ sömestr tatiline hazır

Uludağ sömestr öncesi yerli ve yabancı turist akınına uğradı. Otellerde doluluk oranı yüzde 90’a ulaşırken, tatilciler pistlerde adım atacak yer bırakmadı. Jandarma tatilcilerin güvenliği için teyakkuza geçti.Kış turizminin gözde mekanlarından...

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uludağ sömestr tatiline hazır

Uludağ sömestr öncesi yerli ve yabancı turist akınına uğradı. Otellerde doluluk oranı yüzde 90’a ulaşırken, tatilciler pistlerde adım atacak yer bırakmadı. Jandarma tatilcilerin güvenliği için teyakkuza geçti.

Kış turizminin gözde mekanlarından Uludağ, yarı yıl tatili öncesi yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Otel yetkilileri, doluluk oranlarının şu an yüzde 90 seviyelerinde olduğunu, yarı yıl tatilinde ise yüzde 100’e ulaşacaklarını söyledi.

Kar kalınlığı bir metreye aşarken, zaman zaman görülen yoğun sis kayakçılara zor anlar yaşatıyor. Öte yandan Bursa İl Jandarma Komutanlığı tatilcilerin huzuru için geniş güvenlik tedbirleri alıyor. JAK, asayiş, trafik, narkotik, JÖH ekipleri gün boyu Uludağ’da görev yapıyor.

Uludağ’da otellerin yoğunluğunu değerlendiren Grand Yazıcı Otel Genel Müdürü Abdullah Güneş, “Şu an doluluk oranlarımız çok güzel, bu gün itibariyle sömestr tatili oranları yüzde 95’e ulaştı. Yüzlerimiz gülüyor ve kar yağışı da devam ediyor. Festival doluluk oranı yüzde 100 diyebilirim. Çünkü çok talep edilen bir festival. Her yıl geleneksek olarak yapılıyor. Bir üniversite festivali. Festival 31 Ocak itibariyle başlıyor. Konserlerin hepsi bizim otelimizde yapılıyor. Ünlü sanatçılarımız var. Onlarla birlikte güzel bir festival geçiriyoruz” dedi.

Bof Otel Müdürü Ozan Yuvacı ise, otellerde şu an yarı yıl tatili için yüzde 75 doluluğu yakaladıklarını dile getirdi. Yarı yıl için yüzde 35 Ortadoğu misafirleri yer ayırttığını belirten Yuvacı, “Yüzde 65 Türk misafirimiz var. Şu an otelde kalan müşterimizin yüzde 50’si Arap turistlerdir. Geçen yıla nazaran sezona hızlı girdik. Biraz kar yağışında sıkıntı oldu, ama şu an için doluluk olarak çok iyi gidiyoruz” diye konuştu.

Dört Mevsim Uludağ Çalıştayı’nı da değerlendiren Yuvacı, “Konuşulanlar yürütmeliğe koyulunca Uludağ’ın çehresi değişecektir. Her insanın Uludağ’a gelme ile ilgili planları var. Özellikle kış ayında yoğunluk var, yaz ve bahar aylarında buranın serin, doğal olmasından kaynaklı gelenler var. Yapılan çalışmalar bunları desteklemek için” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar ise kayak yaparak Uludağ’ın keyfini çıkarttı. Havaların biraz sisli gitmesi kayakçıları zorladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.