Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ukrayna, Rusya’nın doğalgazda 100 dolarlık indirim teklifini kabul etmedi

Rusya ve Ukrayna arasında fiyat indirimi borçlar konusunda müzakereler sürüyor. Ukrayna Enerji ve Kömür Bakanı Yuriy Prodan, Rusya’nın 100 dolarlık indirimle bin metreküp için 385,5 dolarlık fiyatın kabul edilemez olduğunu söyledi.Interfax’ın...

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2014 00:12
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2014 00:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ukrayna, Rusya’nın doğalgazda 100 dolarlık indirim teklifini kabul etmedi
Rusya ve Ukrayna arasında fiyat indirimi borçlar konusunda müzakereler sürüyor. Ukrayna Enerji ve Kömür Bakanı Yuriy Prodan, Rusya’nın 100 dolarlık indirimle bin metreküp için 385,5 dolarlık fiyatın kabul edilemez olduğunu söyledi.

Interfax’ın haberine göre Prodan düzenlediği basın toplantısında, “Biz bin metreküp için 485 dolar olan rakamın 100 dolarlık indirimle 385 dolara indirilmesi teklifini aldık. Bunun adil bir rakam olmadığını düşünüyorum.” dedi.

Ukrayna’nın Rusya’ya Avrupa Komisyonu ile de uyumlu olarak bir dizi teklifi olduğunu hatırlatan Prodan, Rusya sınırından AB ülkelerine ulaşım masraflarının dikkate alınarak Ukrayna’ya fiyat belirlemesi gerektiğini savundu.

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Avrupa Birliği Enerji Komiseri Guenter Oettinger ve Gazprom Başkanı Aleksey Miller’le görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada bin metreküp için 100 dolar indirimle 385 dolar teklif ettiğini açıklamıştı.

Miller de yaptığı açıklamada Ukrayna’ya doğalgaz verilebilmesi için öncelikle 2013’den kalan 1,45 milyar dolar borcun ödenmesi gerektiğini söyledi. Novak da IMF’den Ukrayna’nın 1,4 milyar dolarlık bir dilimin alındığını, Rusya’nın doğalgaz borcun ödenmesini beklediğini ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.