Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Ugandalı Çocuklar Sergisi, Hollanda’dan Sonra Türkiye’de De Olacak”

Fotoğrafçı Ayşe Çölgeçen, Hollanda’da açtığı ’Ugandalı Çocuklar’ konulu sergisini İstanbul’a da açacağını açıkladı.’Gifts From Your Heart’ projesiyle Senegal ile Rotterdam arasında köprü kurma amacıyla çalışmalar yapan...

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2016 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2016 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“Ugandalı Çocuklar Sergisi, Hollanda’dan Sonra Türkiye’de De Olacak”
Fotoğrafçı Ayşe Çölgeçen, Hollanda’da açtığı ’Ugandalı Çocuklar’ konulu sergisini İstanbul’a da açacağını açıkladı.
’Gifts From Your Heart’ projesiyle Senegal ile Rotterdam arasında köprü kurma amacıyla çalışmalar yapan fotoğraf sanatçısı Ayşe Çölgeçen, daha önce Hollanda’da açtığı ’Ugandalı çocuklar’ konulu sergisini 18-24 Nisan tarihlerinde Yıldız Teknik Üniversitesi Yüksel Sabancı Kültür Merkezi’nde açacağını açıkladı.
Çölgeçen konuyşa ilgili olarak şunları söyledi: “Hollandalı ve Afrikalı çocukları aynı elbiselerle ve oyuncaklarla görüntüledim. Çocuklara verme duygusunu aşılamayı hedeflediğimsergi, Hollanda’da yoğun ilgi gördü. Yardımsever çocukların Afrikalı arkadaşlarına hediye ettiği elbise ve oyuncakların Senegal ve Ugandalı çocuklara hediye edilirken çekilen fotoğraf kareleri sergiyi gezenlere duygu dolu anlar yaşattı” dedi.
İki dünya arasındaki bağı kuvvetlendirmek için bu projeyi başlattıklarını belirten Çölgeçen şunları söyledi: "Çalışma sırasında çocukların ne kadar heyecanla eşyalarını hediye ettiklerini gördüm. Buna karşılık gerek Senegal gerek Uganda’daki çocuklarınsa hediyeleri alırken verdikleri tepki, en ufak bir hediyede gözlerindeki parıltı ve duydukları mutluluk sergimizin odak noktası oldu. Oradaki bir çocuğa hediye ettiğimiz son kalan ayakkabı ayağına olmayınca bile yine de sımsıkı tutması ve bırakmaması bizi duygulandırdı".
Hollanda’da yaşayan çocukları için çok kullanmadığı bir oyuncağını vermenin çok ciddi sorun doğurmadığını, fakat bu oyuncağın Senegal’deki çocuklarda büyük sevince neden olduğunu vurgulayan Çölgeçen, “Amacımız hediyeler vesilesiyle arada bir dostluk bağı ve kardeşlik bağı oluşturmak" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.