Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uganda, Türk işadamlarını bekliyor

Afrika ülkesi Uganda'nın Ankara Büyükelçisi Johnson Ogara Olwa, ülkesinde Türk işadamlarını görmek istediklerini söyledi.     Afrika’da dış ticaret çalışmalarını yoğunlaştıran Antalya Girişimci İşadamları Derneği...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uganda, Türk işadamlarını bekliyor
Afrika ülkesi Uganda'nın Ankara Büyükelçisi Johnson Ogara Olwa, ülkesinde Türk işadamlarını görmek istediklerini söyledi.

    Afrika’da dış ticaret çalışmalarını yoğunlaştıran Antalya Girişimci İşadamları Derneği (AGİD), Uganda'nın Ankara Büyükelçisi Johnson Ogara Olwa ile üyelerini buluşturdu. AGİD'in hizmet binasında düzenlediği 'Uganda İş Fırsatları' toplantısına katılan Büyükelçi Olwa, ülkesindeki iş fırsatlarını girişimci iş adamalarına tanıttı. Güçlü hukuk ve demokratik sistemi ile ülkesinin Türk yatırımcılar için güvenli bir liman olduğunu ifade eden Olwa, Uganda’da yapılacak yatırımın Afrika kıtasının tümüne yapılmış gibi olacağını vurguladı. Olwa, “Uganda Afrika’nın ortasında yer alıyor. Bizde ham madde var, arazi var, maden var ve harikulade bir iklimiz var. Bu imkanlar Türkiye'deki girişimcilik ve sermaye ile buluşursa başarılı neticeler elde edilebilir.” dedi.

    AGİD Genel Sekreteri Murat Sakartepe de Uganda'nın kara kıtanın en hızlı gelişen ekonomilerinden biri olduğuna işaret ederek, iki ülke arasındaki ticaret hacminin geliştirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Sakartepe, "Uganda siyasi ve hukuki istikrara sahip bir ülke. Dünyanın önde gelen petrol şirketleri bu ülkedeki yatırımlarını hızlandırıyor. El değmemiş madenleri, bakir tarım alanları var. Bu ülkede kaliteli pamuk yetişiyor, tekstil yatırımları yapılabilir. Konaklama konusunda kıt imkanlara sahip ülke de turizm şirketleri de Uganda’ya yatırım yapabilir." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.