Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

UEDAŞ’tan 1.1 Milyar Liralık Yatırım

Elektrik dağıtım sektörünün önde gelen firmalarından Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Mesut Efe, 4 yıl içinde Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’ya yaklaşık 1.1 milyar liralık yatırım yapacaklarını açıkladı.UEDAŞ,...

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Elektrik dağıtım sektörünün önde gelen firmalarından Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Mesut Efe, 4 yıl içinde Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’ya yaklaşık 1.1 milyar liralık yatırım yapacaklarını açıkladı.
UEDAŞ, 2015 yılında yapılan çalışmalar ve 2016 yılı hedef ve projelerini düzenlediği toplantıyla açıkladı. UEDAŞ Genel Müdürü Mesut Efe, UEDAŞ olarak 2015 yılında öngörülen hedeflere ulaştıklarını kaydetti. Efe, “Geride bıraktığımız 2015 yılı şirketimiz için oldukça başarılı bir yıl oldu. Kamusal bir hizmet olan görevimizin bilinciyle çalışmalarımızı önümüzdeki yıllarda da aynı sorumlulukla yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi.
UEDAŞ’ın 2036 yılına kadar ‘Kesintisiz Enerji Kesintisiz İletişim” anlayışını benimseyerek elektrik dağıtım alanında faaliyet göstereceğini ifade eden Efe, başta Bursa olmak üzere Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinde 35 bin 501 kilometrekare alanda toplam 2.7 milyon müşteriye hizmet veren UEDAŞ’ın Türkiye’nin elektrik dağıtımı açısından 4. büyük elektrik dağıtım şirketi olduğunu belirtti. Efe, 4 il, 53 ilçe, 112 belde, 2181 köy sorumluluk sahasında 2 bin personelle 24 saat hizmet verdiklerini aktardı. Türkiye’de 2015 yılı sonu itibari ile toplam bin 514 üretim santralinden oluşan kurulu gücü yaklaşık 73 bin megavat olduğunu ifade eden Efe, UEDAŞ’ın hizmet verdiği trafoların toplam kurulu gücünün ise 8 bin 760 megavat olduğunu söyledi.
“KAYIP KAÇAK İLE İLGİLİ ÖNEMLİ YOL KAT ETTİK”
Kayıp kaçakla mücadelede önemli yol kat ettiklerini ifade eden Mesut Efe, “UEDAŞ, özelleştirildiği yıl olan 2010 yılında kayıp kaçak oranımız yüzde 9,8 iken yaptığımız çalışmalar neticesinde 2015 yılsonu verilerine göre oran yüzde 6,9 seviyelerine düşürülmüştür. Bu oran Türkiye genelinde 2015 yılında yüzde 14,8 civarındadır” dedi.
“1.1 MİLYAR LİRALIK YATIRIM”
Elektrik dağıtımı kapsamında yapılan yatırımlar için bu yıl 3. uygulama dönemine girildiğini kaydeden Efe, yatırım planlamasında potansiyel büyümeye bağlı olarak önceliğin her zaman Bursa’ya ait olduğunu söyleyerek, "2. uygulama dönemi olarak adlandırdığımız dönemde sorumluluk alanımızda 704 milyon liralık yatırımlara imza attık. Bu yatırımlar kapsamında 2011 yılından 2015 yıl sonuna kadar enerji nakil hatları, ilave şebeke kapasite artırımları, aydınlatma, şebeke iyileştirme yenileme ve teknoloji Ar-Ge gibi önemli çalışmalar yaptık. 2015 yılında yaklaşık 279 milyon lira bütçe ile yapılan yatırımımız kapsamında Bursa’ya yapılan yatırım tutarı 119 milyon lira civarında olup, 3. uygulama diye adlandırdığımız 2016 yılından 2020 yılına kadar hizmet bölgemizde yaklaşık 1.1 milyar liralık yatırım yapacağız" dedi.
Şehir merkezinden en uzak ilçelere hatta o ilçenin en uzak köyüne kadar her bölgeye aynı kalitede hizmet vermeye çalıştıklarını hatırlatan Efe şöyle devam etti:
“Hedefimiz tüm bölgeler için yatırımlarımız sayesinde kesintisiz ve kaliteli bir enerji arzı sağlamak. Ayrıca şu an başlatmış olduğumuz ve devam eden süreçte de teknolojik gelişmeler için önemli adımlar atacağız. İhtiyaç duyduğumuz teknoloji yazılımları, Scada, GIS ve ERP yazılımları da bu dönemde devreye girecek yatırımlarımız arasında yer alacaktır. Bu arada şu an başlatıp devam ettirdiğimiz TUBİTAK onaylı projemiz ve diğer Ar-Ge projelerimizle 3. uygulama dönemi Uludağ Elektrik Dağıtım için Ar-Ge ve inovasyon dönemi olacak.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.