Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ucuz uçak bileti almaya çalışanlar dikkat!

Milyonlarca kişi ucuz uçak bileti almak için bazı internet sitelerini tercih ediyor. O internet siteleri ekonomik olarak tüketiciye fayda sağlıyor ancak sonrasında akla hiç gelmeyecek sorunlar çıkabiliyor. İrem Şeyma Karadağ da o mağduriyeti yaşayanlardan birisi...

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2016 23:19
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2016 23:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ucuz uçak bileti almaya çalışanlar dikkat!
Show Haber'in haberine göre, ailesiyle tatilini İtalya'da geçirmek isteyen avukat İrem Şeyma Karadağ, ucuza bilet buldu ancak küçük bir ihmal yüzünden evdeki hesap çarşıya uymadı.

Toplamda 3 bilet alan Karadağ, iki isimli olduğunu ve bilet alırken sadece bir adını yazdığını söyledi. Hatasını anlayan Karadağ, uçak biletini aldığı internet sitesinin çağrı merkezini aradığında şoke oldu.

2. ADINI YAZMAYI UNUTTU, 225 TL CEZA ÖDEDİ

Karadağ şöyle konuştu:

'Benim iki ismim var; Şeyma İrem. Ben İrem ismimi çok fazla kullandığım için İrem'i yazdım, Şeyma'yı yazmayı unutmuşum. Böylelikle bileti aldım sonrasında farkettim ve bunun bir problem olabileceğini düşündüm. Siteyi tekrar aradım.

Üç bileti de iptal ederek ismimi tekrar düzeltebileceğimi, bunun da kişi başı 75 TL'den bilet başına bir ceza miktarı olduğunu ve toplamda 225 TL ceza ödemem gerektiğini söylediler. O biletleri iptal ettirmek zorunda kaldım ve yeni bilet aldım. Bu da bana 225 TL'ye mâl oldu.

TÜKETİCİ MAHKEMESİ'NE BAŞVURAMADI

Küçük bir hatadan dolayı 225 TL ceza yiyen Karadağ, hakkını aramak için tüketici mahkemesine başvurmak istedi fakat başvuramadı. Çünkü uçak bileti aldığı sitenin adresi yurtdışındaydı ve Türkiye'de de hiçbir temsilcisi yoktu.

Karadağ, "Sitenin adres kısmına girdiğimiz zaman bizi tamamen Yunanistan Atina'da bir adrese yönlendiriyor. Böylece bizim hukuki yollarımız kapanmış oldu" diye konuştu.

UZMANLAR UYARIYOR

Konuyla ilgili uzmanlar, uçak biletinin alımı esnasında harf hatası yapılmamasının altını çizerken, bilet alınan sitenin Türkiye'de bir muhatabının olup olmadığının araştırılmasını öneriyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.