Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üç boyutlu görüntüleri gözlüksüz izleme sistemi Türkiye’ye açılıyor

Üç boyutlu görüntüleri gözlüksüz izleme imkanı sunan Alman şirketi United Entertain Türkiye’ye açılıyor. Sistemin geliştiricisi Frank Buddenhagen, Türkiye’den umutlu olduğunu belirtirken, şirket CEO’su Mehmet Bahadır Türkiye ile...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Üç boyutlu görüntüleri gözlüksüz izleme imkanı sunan Alman şirketi United Entertain Türkiye’ye açılıyor. Sistemin geliştiricisi Frank Buddenhagen, Türkiye’den umutlu olduğunu belirtirken, şirket CEO’su Mehmet Bahadır Türkiye ile birlikte Türki cumhuriyetlere açılmak istediklerini söyledi.

United Entertain şirketi CEO’su Mehmet Bahadır sistem, üretim ve şirketin hedefleri ile ilgili yaptığı açıklamada 6 yıl önce büyük yatırım yaparak bu işe başladıklarını söyledi. Bahadır, “Üç boyutlu görüntülerin gözlüksüz seyredilmesine imkan sağlayan ekran, film, filtre her şeyi kendimiz üretiyoruz. İki boyutlu filmleri de üç boyutlu şekle çeviriyoruz.” dedi.

Şu anda sadece reklam amaçlı üretim yapıldığını belirten Bahadır,‘‘Sistem belki ileride günlük hayatta da kullanılmaya başlayacak. Buradaki sorun 3D filmin üretimi. Çünkü 3D filmleri sıradan bir televizyon da izlemek mümkün değil. Film konusunda şu anda piyasada tek gibiyiz. Tabi birde bu görüntülerin izlenebileceği monitör var. Monitör diyoruz çünkü bunda televizyon gibi anten takılıp herhangi bir program izlenmiyor. Televizyon gibi monitör. Normal televizyonlar bir HD kalitesindeyken, bu monitörler 4 HD kalitesinde. Arasındaki fark buradan anlaşılır.” açıklamasında bulundu.

Şu anki hedefin merkezi yerler olduğuna işaret eden Bahadır, ‘‘Bizim şu anda düşüncemiz bu sistemi alışveriş merkezlerinde, havalimanlarında, metro istasyonlarında, özel mağazalarda, sarraflarda ve benzeri yerlerde yaygınlaştırmak. Ayrıca bu film hazırlanırken 8 kamera sistemi ile hazırlanıyor. Şu anda gözlükle izlenen 3 boyutlu görüntüler ise iki kamera ile hazırlanıyor. Bu sistemle istediğiniz bir ürünü daha cazip getirebilirsiniz. İnsanlar görüntülere baktıklarında sanki ürünü tutacaklarmış hissine kapılırlar. Çünkü ürün sabit olarak yerde durmuyor hareket halinde ve üç boyutlu.” dedi.

TÜRKİYE’DE ŞİRKET KURACAĞIZ

Türkiye’nin reklam sektöründe Almanya’ya oranla avantajlı olduğunu belirten Bahadır, şöyle devam etti: “Almanya’da büyük şirketlerin bir yıl sonraki reklamını almak için bir yıl önce en geç Haziran ayına kadar konseptinizi sunmanız gerekiyor. Şu anda Almanya’da 2014’ün reklam anlaşmaları bitmiş durumda. Türkiye’de öyle değil. Türkiye ile birlikte Türk Cumhuriyetleri’ni seçtik. Şu anda Türkiye’de anlaştığımız bir firma var. Bu firma aracılığı ile büyük bir potansiyel yakaladığımızı düşünüyoruz. Türkiye’de kurmayı planladığımız ve yönetiminde benimde olacağım şirket sayesinde sistemle ilgili her şeyi orada üretmeyi düşünüyoruz.”

Bahadır, Türkiye’ye açılmalarında kendilerine destek veren HAMLE İşadamları Derneği ve TUSKON’a teşekkür ederek, “Bize Türkiye’de bu işi yapabilecek kişi ve kurumlarla tanışılmasında destek oldukları için teşekkür ederim.” dedi.

Aile şirketi olan United Entertain’in kurucusu Frank Buddenhagen ise Türkiye’den çok umutlu olduğunu belirterek, “Türkiye gelişim içinde olan teknolojiden, yatırımdan anlayan ve ilgi duyan bir ülke. Yeniliklere ve yeni metotlara açık ve bundan para kazanmak isteyen bir ülke.” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.