Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, 766 oda ile birlikte eş zamanlı olarak ortak bildiriyi okudu

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, vatandaşın idam talebiyle ilgili, "TZOB olarak idam cezası gündeme gelirse, biz buna karşı olmayız bunu destekleriz" dedi.Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Süleyman Bayraktar, 15 Temmuz...

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2016 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2016 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, vatandaşın idam talebiyle ilgili, "TZOB olarak idam cezası gündeme gelirse, biz buna karşı olmayız bunu destekleriz" dedi.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Süleyman Bayraktar, 15 Temmuz darbe girişimine tepki göstermek amacıyla, 766 oda ile birlikte eş zamanlı olarak ’Darbenin Karşısında; Demokrasinin ve Milli İradenin Yanındayız’ başlıklı ortak bildiriyi okudu.
Bildiri ise şöyle:
"Üretim ve ülke kalkınması için çaba harcadığımız, terör belasıyla mücadele ettiğimiz bir dönemde hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Milli iradenin yine ve ancak millet tarafından değiştirilmesi dışında bir müdahaleyi asla kabul etmiyor, milletin iradesi dışında bir irade de tanımıyoruz. Gün milli iradeye ve demokrasimize sahip çıkma günüdür. Hiçbir darbe, hiçbir kalkışma asla meşru değildir ve hiçbir şekilde, hiçbir gerekçeyle savunulamaz. Her türlü darbe girşimi ülkemizin huzur içinde kalkınmasına, geleceğimize darbe vurmak demektir. Demokrasiye vurulacak her darbe, ülkemize yapılabilecek en büyük ihanettir."
"Canımız pahasına bu vatana, bu bayrağa ve demokrasiye sahip çıkacağız"
"Bütün çiftçiler olarak yüce milletimiz önünde bir kez daha vurgulamak isteriz ki; bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da tavrımız değişmeyecek. Canımız pahasına bu vatana, bu bayrağa ve demokrasiye sahip çıkacağız. Bundan sonra; toplumda çatışmaya, ayrışmaya yol açabilecek eylem ve söylemlerden mutlaka kaçınılmalı; bu hassas dönemde provakatörlere karşı toplumumuzun her kesimi her zamankinden daha dikkatli olmalıdır. Korumakla görevli olduğu kendi milletine mermi yağdıran hain çetenin üyeleri hak ettikleri cezaya en kısa süre içinde çarptırılmalı, milletin vicdanı rahatlatılmalıdır. Kahraman ordumuz, vatansever askerlerimiz yıpratılmamalıdır."
"15 Temmuz tarihi bir yanıyla kara bir leke olarak tarihe geçmiştir"
"Bütün milletimizin tıpkı darbecilere karşı omuz omuza verdiği mücadelede olduğu gibi, öncelikle devletimizin de vereceği destekle, askerimizin ve polisimizin morallerini en yüksek seviyeye çıkaracak adımlar, aynı kararlılıkla ve bütün milletimizce atılmalıdır. 15 Temmuz tarihi bir yanıyla kara bir leke olarak tarihe geçmiştir. Ancak bu tarih, bir yanıyla da bundan böyle, demokrasi şehitlerinin ve milletin devletiyle bir ve tek vücut olarak kendi iradesine sahip çıktığı bir tarih olarak anılacaktır. Gelecek nesillerce de asla unutulmaması gereken 15 Temmuz tarihi, ’15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma ve Milli İrade Günü’ olarak ilan edilmelidir."
"OHAL’de ekonomiyi ve çiftçimizi etkileyebilecek bir durum söz konusu değil"
Bayraktar, ortak bildiriyi okumasının ardından gazetecilerin sorularına cevap verdi. Bayraktar, "OHAL’in ilan edilmesi ile Cumhurbaşkanı bu dönemde ekonomik faaliyetlerle ilgili hiçbir faaliyetin kısıtlanmayacağını söyledi siz bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz ve ekonomi ortamının geleceğini nasıl görüyorsunuz?" sorusuna şöyle cevap verdi:
"Bu darbe girişimlerinin ardından tüm ülkelerde Olağanüstü Hal ilan ediliyor biliyorsunuz Fransa’da terör olaylarından sonra aynı karar alındı ve 6 ay da uzatıldı. Tabii burada Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın açıklamaları var, alınan bu karar halkımızın gündelik hayatına yönelik olmayıp devlet mekanizmalarının hızlı ve düzenli yürümesiyle alakalıdır. Yani ekonomiyi etkileyecek, çiftçimizi veya diğer sosyal kesimleri etkileyebilecek bir durum söz konusu değildir. Bu OHAL’e de biz olumlu baktığımızı ifade edelim."
"TZOB olarak idam cezası gündeme gelirse, biz buna karşı olmayız bunu destekleriz"
Bayraktar, bir gazetecinin "Açıklamanızda, ’Kendi milletine mermi yağdıran hain çetenin üyeleri hak ettikleri cezaya en kısa süre içinde çarptırılmalı, milletin vicdanı rahatlatılmalıdır’ dediniz. Vatandaşın idam talebi var MHP’de destek verdi sizler neler söyleyeceksiniz?" sorusuna ise, "İdam cezasına biz olumsuz bakmıyoruz. TZOB olarak idam cezası gündeme gelirse, biz buna karşı olmayız bunu destekleriz ama bu arada özellikle Başbakanımızın biraz ihtiyatlı açıklamaları tahmin ediyorum Avrupa sürecine uyum ile alakalı. Onun için biraz ihtiyatlı konuşuyor ama ben açıkça şahsım olarak idama karşı değilim. Tabii idam meclisten çıkarsa, bundan sonrası için geçerli tabii geçmişe dönük uygulanamaz deniyor. Tabii onu da bilemiyoruz ama halkımızda böyle bir talep var. Dolayısıyla bu talebi de gayet meşru görüyorum ben şahsen. Benim kişisel kanaatim de idama karşı bir insan değilim. ABD’de de idam var, vatan hainine var yani" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.