Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TZOB Başkanı Bayraktar’dan hükümete pamuk uyarısı

Pamuk ağalarının giydiği elbise, körüklü çizme ve kasket giyen Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım şehri Aydın’dan hükümeti uyardı. Bu yıl çiftçinin pamukta beklenti içerisinde olduğunu, pamuk...

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2014 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2014 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TZOB Başkanı Bayraktar’dan hükümete pamuk uyarısı
Pamuk ağalarının giydiği elbise, körüklü çizme ve kasket giyen Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım şehri Aydın’dan hükümeti uyardı. Bu yıl çiftçinin pamukta beklenti içerisinde olduğunu, pamuk ekimine yöneldiğini belirten Bayraktar, pamuk rekoltesinde yüzde 25 artış beklediklerini söyledi: "Pamukçunun beklediğinin gerçekleşmemesi durumunda hükümeti buradan uyarıyorum. Biz pamuk üreticimizin beklentilerine cevap veremezsek, alınterinin karşılığını veremezsek seneye kimse pamuk ekmez. Pamuk ihtalatı 700 bin ton değil, 1 milyon ton olur. Böyle bir durumda biz kendi çiftçimiz yerine, yabancı ülkelerin çiftçisini finanse eder hale geliriz.”

Pamukta dünya ülkeleriyle rekabet edilebilmesi için üreticinin devlet desteğine ihtiyacı olduğunu, dünya ülkelerinin üreticilerine destek vererek bu alanlarda söz sahibi olduklarını kaydeden Bayraktar, “Pamuğa yeterli destek verilirse pamuk üretimi artar. 1,5 milyon ton pamuk ihtiyacımız var, üretimimiz 800 bin ton. Çiftçimiz başka ürünlere kayıyor. Pamuk üretimi desteklenecek ki üretim de artacak. Bu sene pamukta yüzde 25 artış bekliyoruz. Bu önemli bir rakam. Üreticimiz mısır iyiyse mısıra, pamuk iyiyse pamuğa, hangi ürün iyiyise o ürüne kayıyor. Bu sene pamukta üreticinin beklentisi var. Onun için biz hükümeti de bu manada uyarıyoruz. Pamuk üreticimize muhakkak suretle sahip çıkalım.” dedi.

Ülke ekonomisinde tarımın önemine değinen Bayraktar, “Bu bölgede pamuk önemli. Hattâ Aydın’da pamuk çok önemli. Bu bölgede ekonominin yüzde 55’i tarım, yani bu bölgede tarım hapşırırsa diğer bölgelerde nezle olur. Bunun herkes farkında olmalı. Bundan esnafı da tüccarı da sanayicisi de diğer meslek gurupları da fevkalade olumsuz etkilenir.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.