Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TZD: Türkiye, Ortadoğu pazarını yitirdi

Türkiye Ziraatçiler Derneği (TZD) Başkanı İbrahim Yetkin, Türkiye’nin tarım ihracatında Ortadoğu pazarını yitirdiğini söyledi. Yetkin, derneğin 64. kuruluş yıldönümü kutlamaları için Ankara'da düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada,...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TZD: Türkiye, Ortadoğu pazarını yitirdi
Türkiye Ziraatçiler Derneği (TZD) Başkanı İbrahim Yetkin, Türkiye’nin tarım ihracatında Ortadoğu pazarını yitirdiğini söyledi.

Yetkin, derneğin 64. kuruluş yıldönümü kutlamaları için Ankara'da düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, “Suriye sınırında yaşanan gerginlik, ardından Mısır’daki gerginlik nedeniyle kapılarımız kapandı. Rusya’ya yapılan ihracat kapısının da kapatılması ardından ziraatçilerimiz ve ihracatçılarımız mağdur edilmektedir.” dedi.

Meyve ve sebze üreticilerinin zor günler yaşadığını vurgulayan İbrahim Yetkin, tarım ihracatı için derhal yeni kapıların ve ihracat pazarlarının elde edilmesine işaret etti. Yetkin, “Türkiye Ortadoğu pazarını yitirdi. Türkiye’de 40-45 milyon ton meyve sebze üretiliyor. Bu kadar ürün nereye gidecek, bunun hesabını kim verecek.” diye konuştu. Törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Güney de katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.