Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TUSKON, Türkiye ve Rusya’da yatırımlara köprü oluyor

Rusya’nın St. Petersburg şehrinde yapılan Uluslararası Ekonomik Forum’da konuşan TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral, Rusya ve Türkiye’de iş adamlarını, karşılıklı olarak yatırım yapmaları için teşvik ettiklerini söyledi.Forumun ilk...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2014 09:52
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2014 09:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TUSKON, Türkiye ve Rusya’da yatırımlara köprü oluyor
Rusya’nın St. Petersburg şehrinde yapılan Uluslararası Ekonomik Forum’da konuşan TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral, Rusya ve Türkiye’de iş adamlarını, karşılıklı olarak yatırım yapmaları için teşvik ettiklerini söyledi.

Forumun ilk gününde konuşma yapan tek Türk katılımcı olan Meral, kurum olarak Rusya ile ilişkilere çok önem verdiklerini, Türk girişimcinin Rus pazarına ulaşması için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti.

Rusya’nın savunma, uzay, petrol, gaz, kimya endüstrisi, metal ve ağır makine endüstrilerinde güçlü bir ülke olduğunu söyleyen Meral, “TUSKON olarak yaklaşık 140 bin şirketi temsil ediyoruz ve bu şirketlerin büyük çoğunluğu KOBİ’lerden oluşuyor. Türkiye ve Rusya arasında sadece ticari alanda değil, endüstri alanında da ilişkileri ilerletmek için çok çalışıyoruz. Ayrıca Türk şirketlerinin Rusya’ya, Rus şirketlerin de Türkiye’ye yatırım yapmaları için cesaretlendiriyoruz.” dedi.

Rusya’da Türk girişimcilerin 13 milyar dolarlık yatırımı olduğu bilgisini veren Meral, bu rakamı artırmak için iki ülke arasında karşılıklı olarak iş gezileri organize ettiklerini ve iş adamlarını bir araya getirdiklerini kaydetti.

TUSKON Başkanı, “KOBİ’ler için başkent Moskova’nın uygun bir yatırım alanı olmadığını fark ettik. Bu yüzden yatırımcıları Rusya’nın gelişen diğer bölgelerine yönlendiriyoruz. Ayrıca Başkan Vladimir Putin’in yabancı yatırımcıları desteklemesini takdir ile karşılıyoruz. Onun yenilikçi ve çığır açan politikaları Rusya ekonomisinin gelişmesini ve modernize olmasını sağladı ve ülkeyi yatırımcılar için de elverişli bir bölgeye dönüştürdü.” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya’ya gelecek yatırımcılar için bazı kolaylıklar sağlanması gerektiğine işaret eden Meral, öncelikle daha hızlı ve esnek bir gümrük prosedürü oluşturulması gerektiğini vurguladı. Meral, gümrüklerde vergi mekanizmasının kolaylaştırılmasını ve çalışacak iş gücünün çalışma ve oturum izinlerinde kolaylık sağlanmasını talep etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.