Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜSİAD: Kadınlar Meclis’te eşit temsil edilmeli

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), kadınların siyasal alana katılımının artmasını talep etti. Dernekten 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yapılan açıklamada “Siyasetin kadınların potansiyeline, enerjisine ve...

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2015 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2015 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TÜSİAD: Kadınlar Meclis’te eşit temsil edilmeli
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), kadınların siyasal alana katılımının artmasını talep etti. Dernekten 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yapılan açıklamada “Siyasetin kadınların potansiyeline, enerjisine ve bakış açısına ihtiyacı var. 7 Haziran seçimleri sonucunda kadınların Meclis’te eşit temsilini arzu ediyoruz.” denildi.


TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes ile eski başkanlar Ümit Boyner ve Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın ortak açıklamasında şu görüşlere yer verildi:



“İş dünyasında, kamuda, siyasette yer alan herkesi, toplumsal cinsiyet eşitliğine öncelik vermeye davet ediyoruz. Kadına yönelik şiddet ile kadının eğitime, çalışma hayatına ve siyasete katılımındaki engeller sadece kadın sorunu değil, toplum sorunu. Ortak amacımız, nüfusun yarısını oluşturan kadınları diğer yarısı ile eşit konuma getirmek için çözümler geliştirmek olmalı. Kız çocuklarımızın eğitimine verilen önem ve yapılan yatırım, yarının güçlü toplumu ve üretken ekonomisini mümkün kılacak. Çalışma yaşamı başta olmak üzere her alanda çeşitlilik önemli çünkü farklılıklar engel değil, başarı demek. Cinsiyet eşitliği sağlanmış bir çalışma yaşamının çok daha demokratik, rekabetçi ve başarılı olacağına inanıyoruz. Siyasetin kadınların potansiyeline, enerjisine ve bakış açısına ihtiyacı var. Bu yılki genel seçimler sonucunda kadınların Meclis’te eşit temsilini arzu ediyoruz. Kadınların gücünü hayatın her alanına eşit katmalıyız. Tek kanatla uçamayız.”


Açıklamada ayrıca TÜSİAD’ın ‘İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı’ projesine destek vereceği bildirildi, şunlar ifade edildi:

“Kadınların güven ve huzur içinde yaşadığı bir ülke yaratmak, başta karar alıcılar olmak üzere hepimizin görevi. TÜSİAD olarak üzerimize düşen sorumluluğu, Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu'nun ‘İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı Projesi’ne destek vererek yerine getireceğiz. Proje, özel sektör yöneticilerini ve çalışanlarını bilinçlendirerek aile içi şiddetin çalışan kadınlara ve iş ortamına olumsuz etkilerini azaltmayı ve kadınları güçlendirmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda dünyadaki en başarılı şirket uygulamalarının Türkiye’de de şirketler tarafından benimsenmesi ve yaygınlaştırılması hedefleniyor. Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu’nun 2014’te başlattığı proje, Hollanda Hükümeti ve BM Nüfus Fonu desteğiyle yürütülüyor.”


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.