Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜRSAB Güney Marmara BYK Başkanı Mehmet Akkuş:

Türsab Güney Marmara Byk Başkanı Mehmet Akkuş, Türkiye Genelinde Bayram Öncesi Turizm Sezonu Başlangıcı Olumsuzluklarla Konuşulduğuna Dikkat Çekti.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2016 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2016 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TÜRSAB Güney Marmara BYK Başkanı Mehmet Akkuş:
Kurban Bayramı tatilinin de 9 gün olması turizmcileri ve sektör temsilcilerinin yüzünü güldürdü. Ramazan Bayramı’nda talepleri karşılamada zorluk çektiklerini belirten sektör temsilciler Kurban Bayramı için kolları şimdiden sıyırdı.
Türkiye genelinde yaşanan ramazan bayramı telaşı, 9 güne uzayan kurban bayramını da sardı. Tatil bölgelerinde kendilerine yer bulmayanlar 9 günlük tatili sahillerde geçirirken, sektör temsilcileri ise taleplere karşılık vermekte zorlandı.
"Sahil beldelerinde konaklama ve eğlence mekanları yüzde yüz doluydu"
Türkiye genelinde bayram öncesi turizm sezonu başlangıcı olumsuzluklarla konuşulduğuna dikkat çeken TÜRSAB Güney Marmara BYK Başkanı Mehmet Akkuş, “Her yerde turizm dibe vurdu veya vuracak deniliyordu. Ancak 9 günlük bayram tatili, iç turizm piyasayı hareketlendirdi. Bizim yurt dışına bağlı kalmamamız gerekiyordu. Çünkü bizim kendi içimizde bu potansiyeli ve bu eksikliği tamamlayabilecek gücümüz vardı. Özellikle TÜRSAB olarak ve bütün meslektaşlarımız bununla ilgili çalışmalar yaptı. 9 günlük Ramazan Bayramı tatiliyle sahil beldelerinde konaklama alanları ve eğlence mekanları yüzde yüz doluydu. Bazı ev sahipleri evlerini kiraya verdi. Gerçekten de bu yılki oranlar beni çok şaşırttı. 12 yıldır bu piyasanın içerisinde bulunuyorum. Ben böyle bir şey görmedim. Böyle bir şey yaşamadım” diye konuştu.
Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkartılmasıyla birlikte çok sevindiklerini belirten Akkuş, “Her insanın nasıl yemeğe ve giymeye ihtiyacı varsa kesinlikle seyahate de ihtiyacı var. Kurban Bayramı’nın da 9 gün olması eminim ki bizleri olumlu yönde etkileyecektir. Allah nasip ederse, ciddi bir şekilde doluluk oranları ile karşı karşıya kalacağımızı düşünüyorum. Tatile planı yapanların şimdiden yer ayırtmasında fayda olacağını düşünüyorum” dedi.
Yalova’nın Çınarcık ilçesinde ise işletme sahibi olan Osman Barut, “”Ramazan bayramı ile birlikte Osmangazi köprüsünün açılmasıyla Yalova yoğun günler yaşadı. 4 dakikaya düşen İstanbul-Yalova arasında yaklaşık 700 bin günübirlikçi tatilci Yalova’ya akın etti. İzdiham yaşandı diyebilirim. 30 yıldır Çınarcık’ta hizmet vermekteyiz. İlk defa böyle bir ilgi ve yoğunlukla karşı karşıyayız. Gayet memnunuz. Gelen misafirlerimizi iyi ağırladığımız düşünüyorum. Oteller ve pansiyonların dolmasıyla bazı insanlar şezlonglarda konaklamak zorunda kaldı. Geçtiğimiz yıl yaz sezonunda 600 bin misafir Yalova’ya ayak basarken, 9 günlük bayram tatilinde 700 bin kişi geldi. Bazı fırınlarda ekmek kalmadığı oldu. Bizim stoklarımız bitti. Yok sattık” şeklinde konuştu.
Kurban bayramı için hazırlıklarımıza şimdiden başladıklarını belirten Barut, ramazan bayramının kendilerine büyük bir ders olduğunu söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.