Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TURQUALITY teşviklerinden TİM de yararlanacak

'Türk malı' imajının yerleşmesi ve markalaşması için başlatılan Turqualıty Programı'ndan artık Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) de yararlanacak. Bu arada düzenleme ile destek kapsamında eksikliklerin tamamlanması süreci 6 aydan...

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2014 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2014 14:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Türk malı' imajının yerleşmesi ve markalaşması için başlatılan Turqualıty Programı'ndan artık Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) de yararlanacak. Bu arada düzenleme ile destek kapsamında eksikliklerin tamamlanması süreci 6 aydan 3 aya indirildi. Bu sayede destek başvurularının kısa sürede sonuçlandırılması hedefleniyor.

İhracatçılardan gelen talepler üzerine 2006/4 Sayılı Tebliğ'de değişiklik yapıldı. Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi ve TURQUALITY®’nin Desteklenmesi Hakkındaki söz konusu tebliğin yenilenmiş hali 27.08.2014 tarihli 29101 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğ kapsamındaki desteklerden İhracatçı Birlikleri, Üretici Dernekleri, Üretici Birlikleri, Türkiye’de ticari ve/veya sınai faaliyette bulunan şirketler yararlandırılmaktaydı. Tebliğ’in yenilenmesiyle birlikte, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) de söz konusu desteklerden faydalanmasına imkan tanındı. Böylelikle, TİM’in bütün sektörlere yönelik yapacağı proje bazlı yurtdışı tanıtım harcamalarının Tebliğ kapsamında desteklenmesi sağlanmış oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.