Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜROFED Başkanı Ayık’tan OHAL açıklaması:

Türofed Başkanı Osman Ayık, 15 Temmuz’daki Darbe Girişiminin Artından Hükümetin Tüm Türkiye’de Uyguladığı Ohal’in Yerli Ve Yabancı Tatilcileri Olumsuz Yönde Etkilemediğini Söyledi

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2016 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2016 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TÜROFED Başkanı Ayık’tan OHAL açıklaması:
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman, ayık, darbe girişiminin ardından Ankara ve İstanbul başta olmak üzere tüm ülkede güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarıldığını hatırlatarak, "Türkiye’de 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edilmişti. Olağanüstü hal durumunun vatandaşlarımız ve yurt dışından gelen ziyaretçilerimizin gündelik hayatlarına herhangi bir etkisi bulunmamaktadır. Antalya ve Muğla gibi turistik bölgelerde herhangi bir terör olayı yaşanmamakla birlikte alınan bu olağanüstü hal kararı ile güvenlik en üst seviyeye çıkarılmıştır" dedi.
TÜROFED Başkanı Osman Ayık, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından hükümetin aldığı OHAL kararının yerli ve yabancı tatilcileri olumsuz yönde etkilemediğini söyledi.
Ülkenin 15 Temmuzda darbe girişimi ile karşı karşıya kaldığını hatırlatan Ayık, "Hükümet, emniyet güçleri, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ve halkın mücadelesi ile bu darbe girişimi önlendi. Yaşanan bu olay nedeniyle Ankara ve İstanbul başta olmak üzere tüm ülkede güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Bu olayın akabinde, hükümetimiz tüm Türkiye’de 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan etti. Olağanüstü hal durumu ile vatandaşlarımız ve yurt dışından gelen ziyaretçilerimizin gündelik hayatlarına herhangi bir etkisi bulunmamaktadır" dedi.
OHAL’in Avrupa ülkeleri uygulaması
Fransa gibi Avrupa ülkelerinde de OHAL’in uygulandığından söz eden Ayık, "Yakın zamanda farklı ülkelerde de benzer uygulamalar hayata geçirilmiş olup, bu durum normal hayatı, gerçekleştirilen organizasyonları etkilememiştir. Benzer şekilde, Türkiye’de de normal hayat aynen devam etmekte olup, durumun seyahat özgürlüğü üzerinde herhangi bir etkisi bulunmamaktadır. Bununla birlikte, özellikle turizmimizin yoğun olduğu Antalya ve Muğla gibi turistik bölgelerde herhangi bir terör olayı yaşanmamakla birlikte alınan bu olağanüstü hal kararı ile güvenlik en üst seviyeye çıkarılmıştır. Bu kapsamda söz konusu çalışmalar devam ettirilmekte olup terörün önlenmesi kapsamında her türlü önlem alınmaktadır. Turizm sektörünün bu zor günlerini hiçbir turiste zarara gelmeden atlatılacağına inanıyoruz. Türkiye’nin diğer ülkeler kadar güvenli bir ülke olduğunu özellikle belirtmek istiyoruz. Son zamanlarda ülkemize gelen yabancı tur operatörlerinin bu konudaki mesajlarının da bir kanıt olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.