Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türofed Başkanı Ayık’tan Çinli Turist Uyarısı

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Çinli turistlere karşı yapılan olumsuz hareketlerin, ülke turizmimize darbe vuracağı yönünde uyarıda bulundu.TÜROFED Başkanı Osman Ayık, vatandaşların Çinli turistlere karşı...

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2015 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2015 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Çinli turistlere karşı yapılan olumsuz hareketlerin, ülke turizmimize darbe vuracağı yönünde uyarıda bulundu.
TÜROFED Başkanı Osman Ayık, vatandaşların Çinli turistlere karşı yaptığı gösterilerin ülke turizmine zarar vereceğini söyledi.
Son zamanlarda Çin’in Uygur bölgesinde yaşandığı iddia edilen olayların ardından bazı grupların gösteri yaptığını hatırlatan Ayık, “gösterilerin ardından, Çin ile ilgili kişi ve kuruluşların hedef alındığı gözlemlenmektedir. Ülkemizi güvenli olarak değerlendirerek gelen turistleri korumak, onları rahat ettirmek, hem kamunun hem de özel sektörün görevdir.
Özellikle Çin Halk Cumhuriyeti ile olan ilişkilerimizin iyice arttığı bu dönemde, daha özenli davranmamız ve Çinlilerin Türkiye’ye tavır almasını engellememiz gerekmektedir” dedi.
Ayık şöyle devam etti:
“İlgili tarafların sağduyu çağrısında bulunması ve gelen konuklarımıza yönelik saldırıların önlenmesi hususunda yetkililerin ivedi önlem alınmasında yarar bulunmaktadır. Ayrıca bizim en önemli özelliğimiz olan, misafirperverliğimize aykırı olan bu davranış, imajımızı da olumsuz etkileyecektir. Yapılacak olan gösterilerin demokrasi sınırları içerisinde barışçıl nitelikte yapılmasında yarar vardır. Turizm, bir barış projesi olarak ele alındığında yapılan bu hareketlerin barışa karşı olduğu yönünde şüphemiz bulunmamaktadır. Barış hepimizin geleceğidir. Sosyal ve ekonomik yönden gelişmek istiyorsak barışa sahip çıkmalıyız”.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.