Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜRKONFED Başkanı Kadooğlu’ndan AB’ye sitem

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, Avrupa Birliği’nin Türkiye’yi ve hassasiyetlerini anlayamadığını söyledi.TÜRKONFED - Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (DASİFED)...

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2016 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2016 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, Avrupa Birliği’nin Türkiye’yi ve hassasiyetlerini anlayamadığını söyledi.
TÜRKONFED - Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (DASİFED) işbirliğinde bir otelde “Avrupa Birliği KOBİ’ler İçin Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi-Hatay Tanıtım Toplantısı” düzenlendi.
Toplantıda konuşan Kadooğlu, kardeşliğin, karşılıklı anlayışın güçlü olduğu, kutuplaşmanın olmadığı bir ülkenin herkesin temennisi olduğuna dikkat çekti. TÜRKONFED hakkında bilgiler aktaran Kadooğlu, “25 federasyon ve 190 derneğe gelmiş bulunmaktayız. 24 bin 500 iş insanının bulunduğu, 41 şirketi temsil ediyoruz. Türkiye’nin kurumlar vergisinin yüzde 86’sını TÜRKONFED üyeleri gerçekleştirmekte. 7 milyon kişiye istihdam oluşturuyoruz. Gönüllülük ve bağımsızlık ilkeleri üzerine kurulduk. TÜRKONFED yapısı hem sektörleri, hem bölgeselleri, iş kadınları derneklerini ve genç işadamları derneklerini bünyesinde bulunduran Türkiye’deki gönüllülük esasına kurgulanmış tek konfederasyondur. Bizler salon konfederasyonu değil, saha konfederasyonuyuz. 39 kişilik bir yönetim kurulumuz var. 39 kişilik yönetim kurulunda her derneğimizden, her bölgemizden temsilci alabilmek. Bu bölgenin gerçek olan bitenlerini, bölgenin nabzını eldivensiz bir şekilde yönetim kurulunda tartışabilmek. Ve bu 39 kişilik yönetim kurulunda her dinden, her fikirden, her milletten insanlar var. Ve bu 39 kişi birbirini kabul eden, zıt fikirleri bile anlayışla dinleyip ülkenin ortak paydasında birleşebiliyoruz. Ben her zaman şunu söylüyorum, TÜRKONFED’in başardığını, Hatay’ın başardığını gerçekten Türkiye ümit ederim ki başarır ve başaracağından da şüphem yok, başardığı zaman bu ülke çok farklı yerlerde olur” şeklinde konuştu.
TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, şunları kaydetti:
“Türkiye’de bir yıl içerisinde 50 yıla sığmayacak kadar tecrübe edindik. Ne yazık ki kötü tecrübeler edindik. Bu bir yıl içerisinde komşu ülkelerdeki şiddet sarmalına girmiş bulunmaktayız. Suriye’de, Irak’ta. Diğer tarafta bugün Avrupa Birliği ile aramızda soğuk rüzgarların esmiş olması, Avrupa Birliği’nin bizi anlamamış olması, Avrupa Birliği’nin bizim hassasiyetlerimizi anlamamış olması, Avrupa Birliği’nin hukuki olmayan almış olduğu kararlar, Türkiye’yi yalnızlığa zorlamaya çalışması tabi ki hepimiz için zor bir süreçtir.”
Düzenlenen toplantı öğle yemeğinin ardından basına kapalı olarak devam etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.