Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkmenistan, Türk şirketleriyle yeniden yapılanıyor

Türkmenistan'da toplu açılış törenleri gerçekleştirildi. Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un katılımıyla gerçekleşen törende, çoğunluğu Türk inşaat şirketleri tarafından inşa edilen modern ve çağdaş konut binalarının...

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2014 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2014 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkmenistan, Türk şirketleriyle yeniden yapılanıyor
Türkmenistan'da toplu açılış törenleri gerçekleştirildi. Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un katılımıyla gerçekleşen törende, çoğunluğu Türk inşaat şirketleri tarafından inşa edilen modern ve çağdaş konut binalarının yanı sıra banka, okul ve kreş hizmete açıldı. Nata Holding tarafından Atamurat Niyazov Caddesi üzerinde 5M İnşaat, Total İnşaat, Özerli İnşaat, Şahin İnşaat, ERG İnşaat, İlk İnşaat firmaları tarafından inşa edilen konutların toplu açılışı yapıldı. Bu projelerin toplam maliyetinin 500 milyon doları geçtiği kaydedildi. Cadde üzerinde 14 konut, Türkmenistan Devlet Kalkınma Bankası binası, 2 okul ve 2 kreş inşa edildi.

Sabah saatlerinde gerçekleştirilen ve 20 tesisin hizmete açıldığı törene, Devlet Başkanı Berdimuhamedov da katıldı. Berdimuhamedov ve resmi heyet, 2 kilometrelik yolu yürüyerek geçti ve cadde üzerinde inşa edilen konutları inceledi. Türk firmaları tarafından Türkmenistan'ın çeşitli bakanlıklarının siparişi üzerine inşa edilen binaların yeraltı otoparkı, toplumsal törenleri gerçekleştirmek için özel alanı, donanımlı çocuk ve spor sahaları ve birinci katında mağazaları bulunuyor. Konutlar, Türkmenistan çeşitli bakanlıkları tarafından kendi çalışanlarına 30 yıl kredi ile dağıtılacak.

BEYAZ MERMERLİ AŞKABAT YENİDEN YAPILANIYOR

Dünyanın en çok beyaz mermerle kaplı binanın bulunduğu kent olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Aşkabat'ta inşaat yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Aşkabat'ı yeniden yapılandırmaya kararlı olduğunu söyleyen Berdimuhamedov, şehrin kentleşme programı kapsamında inşaat çalışmalarının 12. aşamasında yapımı biten projeleri hizmete açtı. Şehrin yeniden yapılanması kapsamında 13. etap projeleri devam ederken, 14. ve 15. etap inşaat çalışmaları için de şimdiden hazırlıklar başladı.

İNŞAAT PASTASININ BÜYÜK PAYI TÜRK FİRMALARINDA

Bağımsızlığını kazandığı 1991’den bu yana Türkmenistan’da Türk firmalarınca üstlenilen projelerin toplam değeri 41,4 milyar dolara ulaştı. Türk firmaların Türkmenistan’da üstlendiği projeler arasında yer alan Olimpiyat Kompleksi, Aşkabat Havaalanı Projesi, Türkmenbaşı Limanı Projesi, yüksek kalitede otoyollar, enerji santralleri ve enerji nakil hatları ve Aşkabat’ın baştan aşağı inşası anlamına gelen idari binalar tüm dünyanın dikkatini çekiyor. Özellikle idari bina, okul, kreş, hastane, yol, köprü, enerji tesisleri, havaalanı, park bahçe düzenlemeleri, otel gibi alt ve üst yapı gibi alanlarında yoğunlaşan Türk inşaat firmaları, Japonya, Güeny Kore gibi ülkelerin dev şirketleri ile birlikte konsorsiyum kurarak, mega sanayi tesislerin yapımına da üstlenmeye başladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.