Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkmenistan elektrik ihracatını artıracak

Sadece doğalgaz ve petrol ihracatı ile sınırlı kalmayan Türkmenistan, doğalgaz kaynaklarını kullanarak ürettiği elektriği yurt dışına ihraç ediyor. Türkmenistan'ın her sene yurt dışına ihraç ettiği elektriğin miktarı 2,8 milyar kilovat/saati...

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2014 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2014 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkmenistan elektrik ihracatını artıracak
Sadece doğalgaz ve petrol ihracatı ile sınırlı kalmayan Türkmenistan, doğalgaz kaynaklarını kullanarak ürettiği elektriği yurt dışına ihraç ediyor. Türkmenistan'ın her sene yurt dışına ihraç ettiği elektriğin miktarı 2,8 milyar kilovat/saati buluyor. Söz konusu rakam, ülkedeki toplam üretimin yüzde 13 ila 15'ini teşkil ediyor.

Türkmenenerji şirketi Başkanı Rasul Annayev'in Türkmen basınına yaptığı açıklamasında, elektrik enerjisinin yurt dışına ihracatının arttırılması yönünde çalışmalar yapıldığını kaydetti. Yüksek gerilimli elektrik nakil hatlarının inşa edildiğini söyleyen Annayev, Mari eyaletinden Afganistan sınırına kadar 500 kilovat kapasitesili elektrik nakil hattının inşaatının bitiş dönemine geldiğini kaydederek, Mari'den İran'ın Meşhed kentine ve Balkanabat'dan İran'in Aliabad kentine kadar yeni elektrik nakil hattı inşa edeceklerini belirtti. Türkmen yetkili, bunun da elektrik enerjisini İran üzerinden Türkiye'ye ihraç edilmesine imkan sağlayacağını kaydetti. Yetkili Annayev, 2013-2020 kalkınma programı kapsamında ülkenin çeşitli eyaletlerinde 14 adet gaz türbinli elektrik santralinin inşa edileceğini sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.